3.4.13

H EKT αναζητά τρόπους για την μείωση των επιτοκίων δανεισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιφέρεια της ευρωζώνης

H EKT αναζητά τρόπους για την μείωση των επιτοκίων δανεισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιφέρεια της ευρωζώνης, ανέφερε την Τετάρτη η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Όπως μεταδίδει το MNI, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας σημειώνει ότι μια από τις επιλογές που εξετάζονται είναι και η αποδοχή ορισμένων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως collateral για τη συμμετοχή των τραπεζών στους μηχανισμούς της ΕΚΤ.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν θα ληφθούν μέτρα στη καθιερωμένη μηνιαία συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ έχει εκφράσει επανειλημμένα ανησυχία ότι οι χρηματοπιστωικές αγορές στην ΟΝΕ παραμένουν κατακερματισμένες και ότι έχουν “σπάσει” τα κανάλια μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής .

O πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχει επισημάνει ότι ακόμα και οι υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνουν αγώνα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνή πίστωση, παρά τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/768622/ArticleNewsWorld.aspx




 

No comments: