17.4.13

Weidmann (ΕΚΤ): Πιθανή νέα μείωση των επιτοκίων - Σε μια 10ετία η ανάκαμψη

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων, εφόσον το επιβάλλουν τα οικονομικά στοιχεία, δήλωσε την Τετάρτη το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Jens Weidmann σε συνέντευξη του στη WSJ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για τα επιτόκια ο κ. Weidmann απάντησε ότι "μπορεί να προσαρμοστούμε ανάλογα με τις νέες πληροφορίες", αλλά πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως η νομισματική πολιτική είναι το "κλειδί" για την επίλυση των προβλημάτων της ευρωζώνης.

"Ένα σημείο που θέλω να τονίσω – ενδεχομένως όχι τόσο για τους συναδέλφους μου κεντρικούς τραπεζίτες αλλά για τους υπουργούς οικονομικών – είναι πως το φάρμακο που χορηγούν οι νομισματικές αρχές θεραπεύει μόνο τα συμπτώματα και ότι έχει παρενέργειες και ρίσκα" ανέφερε ο κ. Weidmann.

O ίδιος προειδοποίησε ότι η ηρεμία που επικρατεί αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι παραπλανητική και πως η έξοδος από το τούνελ της κρίσης και των επιπτώσεων της μπορεί να έρθει μετά από δέκα χρόνια.

"Η υπέρβαση της κρίσης και των επιπτώσεων της θα παραμείνει μια πρόκληση για την επόμενη δεκαετία" ανέφερε ο κ. Weidmann.

"Η ηρεμία που παρατηρούμε αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι παραπλανητική αν καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο" πρόσθεσε.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/771734/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: