4.4.13

Πωλήθηκαν 4 ακίνητα στο εξωτερικό αντί 41,1 εκατ.

To ποσό των 41,1 εκατ. ευρώ κατάφερε να εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση τεσσάρων ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό.
Τα περισσότερα χρήματα εισπράχθηκαν για την πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο που δόθηκε έναντι 27,463 εκατ. από την εταιρεία Richard Deitz & Marina Nacheva. Πλειοδότης για το οικόπεδο στη Λευκωσία ήταν η Tofarco Limited με 8,3 εκατ. ευρώ, ενώ για το κτίριο στις Βρυξέλλες η Home Invest Belgium έδωσε 3,2 εκατ. ευρώ. Τέλος, για το κτίριο στο Βελιγράδι δόθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ από την KM6 Consortium.
Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λευκωσία απαιτείται και η άρση του προσωρινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας. Για τα ακίνητα στην Τασκένδη και τη Λιουμπλιάνα, το Δ.Σ. αποφάσισε την εκ νέου προκήρυξη διαγωνισμού εντός 15 ημερών.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Σε μια δύσκολη συγκυρία δικαιώθηκαν οι επιλογές μας, πράγμα που μας ενθαρρύνει για τη συνέχεια».
Ενδιαφέρον για τις μαρίνες
Για τις 15 Μαΐου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις μαρίνες Αλίμου, Ν. Επιδαύρου, Ύδρας, Πόρου, οι οποίες θα παραχωρηθούν για 40 χρόνια. Σε 3 μήνες θα διεξαχθεί νέος διαγωνισμός Πύλου, Χίου, Αρετσούς, Αργο-στολίου, καθώς και τμήματος του λιμένα Λαυρίου, που θα μετατραπεί σε Mega Yacht Μαρίνα.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113020897

No comments: