1.4.13

Στις 4 Απριλίου το μνημόνιο της Κύπρου στο Euro Working Group

Στη σύνοδο της της ομάδας εργασίας του Eurogroup στις 4 Απριλίου πρέπει να παρουσιαστεί το συμφωνημένο μνημόνιο της Κύπρου, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εργασίας, Χάρης Γεωργιάδης.
Όπως ανέφερε, με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσει να αρχίσει η διαδικασία της επικύρωσής του από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, αφού σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια.
Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε την ανάγκη η Κύπρος να πάρει την πρώτη δόση το συντομότερο δυνατό, δεδομένων των άσχημων οικονομικών της κυβέρνησης.

http://www.newmoney.gr/article/7453/stis-4-aprilioy-mnimonio-tis-kyproy-sto-euro-working-group

Μειώσεις μισθών της τάξης του 25% για τους δημοσίους υπαλλήλους ζητά από την Κύπρο η τρόικα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου.
Η τρόικα ζητά, επίσης, και τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, ουσιαστικά μέσω απολύσεων. Και προτείνει μειώσεις στις συντάξεις κατά 15-25%.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης διαφωνεί κάθετα με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, εκτιμώντας ότι οι επιπτώσεις για την οικονομία θα είναι πολύ μεγάλες, αφού τα μέτρα αυτά θα έρθουν να προστεθούν στο κούρεμα των καταθέσεων.

http://www.newmoney.gr/article/7478/mega-meioseis-misthon-25-stin-kypro-zita-i-troika

No comments: