10.4.13

Το απεριόριστο ρευστό των Κεντρικών Τραπεζών ωθεί σε ράλι τις αγορές

Ράλι καταγράφουν οι αγορές μετοχών παγκοσμίως και το ευρώ ενισχύεται λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed και υπό τις εικασίες ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα συνεχίσουν την χαλαρή νομισματική πολιτική.
Άνοδος και για το δολάριο Αυστραλίας καθώς εκτινάχθηκαν οι κινεζικές εισαγωγές.
Ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός δείκτης MSCI All Country World Index σημειώνει άνοδο 0,5% συνεχίζοντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια ανοδικό σερί εδώ και ένα μήνα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 ενισχύεται 1,5%.  Ράλι για τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και του κλάδου ενέργειας.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,7%, στο Παρίσι ο CAC 40 1,25% και στη Φρανκφούρτη ο DAX 1,20%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 1,4% και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 2,2%.
Την ίδια ώρα το ευρώ διαπραγματεύεται πέριξ του 1,31 δολ. ενώ το γιεν υποχωρεί έναντι του συνόλου των 16 κύριων νομισμάτων λόγω της επιθετικής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τα προθεσμιακά συμβόλαια του S&P 500 ενισχύονται 0,3%. Χθες η Wall Street σημεί
Το πρωί ο Nikkei αναρριχήθηκε κοντά σε υψηλό πενταετίας. Κέρδη 0,8% και για τον Kospi παρά την κλιμάκωση της έντασης με τη Β. Κορέα.
Σήμερα αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed κατά την οποία τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Νωρίτερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe είπε ότι "η επιθετική νομισματική πολιτική" θα αντιστρέψει τον αποπληθωρισμό στη χώρα του, ενώ το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Christian Noyer είπε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η ΕΚΤ θα εξακολουθήσει να κρατά τα επιτόκια χαμηλά και να ρίχνει ρευστό στο τραπεζικό σύστημα.

http://www.newmoney.gr/article/8484/aperioristo-reysto-ton-kentrikon-trapezon-othei-se-rali-tis-agores

No comments: