21.4.13

Για ανεπιθύμητες συνέπειες των προγραμμάτων προειδοποιεί η Λαγκάρντ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να παρακολουθεί τις ανεπιθύμητες συνέπειες που ενδέχεται να έχουν τα σχέδια αντιμετώπισης της κρίσης που εφαρμόζουν οι κεντρικές τράπεζες ώστε να διασφαλίσει ότι με τον τερματισμό των μέτρων αυτών δεν θα προκληθεί «σοκ» στις αναδυόμενες χώρες, υποστήριξε σήμερα η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
«Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της αντισυμβατικής νομισματικής πολιτικής που συνδυάζουν την επαναγορά ομολόγων και πολύ χαμηλά, σχεδόν μηδενικά επιτόκια», αναφέρει η Λαγκάρντ σε κείμενό της με το οποίο καθορίζει την ατζέντα του ΔΝΤ.
Η Λαγκάρντ προειδοποιεί ότι η πολιτική αυτή μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες τροφοδοτώντας τη ροή κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες χώρες, με κίνδυνο να διαταραχτεί η αγορά συναλλάγματος και να διογκωθεί η τιμή ορισμένων ομολόγων.
«Πολλές αναδυόμενες χώρες ανησυχούν για το πιθανό σοκ που μπορεί να πλήξει το χρηματοπιστωτικό σύστημά τους εάν αποσυρθούν γρήγορα σημαντικά κεφάλαια από την οικονομία τους», προσθέτει.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/643073

No comments: