10.4.13

Νέα επεισόδια στην Ιερισσό

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, μετά από τη σύλληψη δύο ατόμων ως υπόπτων για την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα στα σπίτια των δύο υπόπτων σπάζοντας τις πόρτες.
Η αστυνομική επιχείρηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τους κατοίκους να συγκεντρώνονται στην πλατεία της Ιερισσού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από την εκτέλεση των δύο ενταλμάτων σύλληψης κάτοικοι επιτέθηκαν και προκάλεσαν φθορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πολυγύρου, όπου διοργανώνεται συγκέντρωση συμπαράστασης.
ΕΛ.ΑΣ.: Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας οι συλλήψεις
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Παρθένης, υποστήριξε ότι η αστυνομική επιχείρηση έγινε με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις και σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.
Ο κ. Παρθένης ανέφερε ότι οι συλλήψεις έγιναν παρουσία δικαστικών λειτουργών, ενώ ερωτηθείς γιατί επιλέχθηκε να εκτελεστούν τα εντάλματα στις 3 τα ξημερώματα απάντησε πως εκτιμήθηκε επιχειρησιακά ότι αυτός ήταν ο πιο πρόσφορος χρόνος.
Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες των κατοίκων περί βίαιης εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στα σπίτια των συλληφθέντων, δήλωσε ότι υπήρξε άρνηση συμμόρφωσης με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες.

http://www.naftemporiki.gr/story/637777

No comments: