13.4.13

Τσόμσκι: Οι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν τον ελληνικό πλούτο

Picture 0 for Τσόμσκι: Οι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν τον ελληνικό πλούτο
Σκληρή επίθεση στη Γερμανία εξαπέλυσε ο κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι, καταγγέλλοντας την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει στην ευρωζώνη.
Ο κ. Τσόμσκι έκανε λόγο για πολιτική και οικονομική κατοχή του Βερολίνου στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. «Oι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογική πίεση στους Έλληνες. Πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά, κατά την ομιλία του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα RDS, στο Δουβλίνο.
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος φιλόσοφος πρότεινε τη δημιουργία μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά. «Τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο, που οι λαοί εξεγείρονται κατά των Γερμανών, κάτι που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους έχει αρπάξει το Βερολίνο», σημείωσε.
Ο κ. Τσόμσκι αναφέρθηκε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε ζητήσει τη στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με τη Δυτική Γερμανία του 1953, όταν η Δύση αποφάσισε να τη βοηθήσει, τη στιγμή που κατέρρεε, χαρακτηρίζοντάς το «σωστό».
Ακόμη, επιτέθηκε στις κυβερνήσεις της ΕΕ, λέγοντας πως «είναι επόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της Ένωσης, με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται, καθώς οδηγούν στην καταστροφή».

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=131994

No comments: