5.4.13

Η δύσκολη θέση της τρόικας

Δεν μπορεί να το τραβήξει το σχοινί.      
Θα κάνει παιχνίδι ο υπάλληλος του ΔΝΤ, της Λαγκάρντ και των Αμερικανών, αλλά, μέχρι εκεί που τον παίρνει. Θα κάνει παιχνίδι, με το ναι των Γερμανών, για να αποσπάσει νέα οφέλη και κέρδη από την κυβέρνηση του προτεκτοράτου. Όμως, κανείς από την τρόικα δεν θέλει να τινάξει την κυβέρνηση στον αέρα, με τον κίνδυνο, να τους ξημερώσει Τσίπρας, γιατί θα ανοίξει τους ασκούς σε όλη την Μεσογειακή Ευρώπη. Και θα την στείλει ...σούμπιτη στους Μπέμπε Γκρίλο.
Αυτά τα γνωρίζουν όλοι. Και οι τροικανοί και οι κυβερνητικοί. Ένα μέρος του κόσμου ακόμα δεν το καταλαβαίνει.   
Αυτό που ψάχνει λύσεις στον Κασιδιάρη.  


Το μεγάλο πρόβλημα αλλού είναι.   

Η πολιτικοοικονομική ελίτ του Κολωνακίου δεν διαπραγματεύεται. Δεν μάχεται. Ενδιαφέρεται μόνο για την επιβίωση της. Ακόμα και σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Γιατί αυταπατάται ότι, τελικώς, μόνο η μεσαία τάξη θα την πληρώσει και το ...λούμπεν προλεταριάτο. Αμ, δε. Εκτός ελαχίστων που θα επιβιώσουν, ίσως και ως ...θυρωροί των γερμανικών κολοσσών, όλους τους άλλους οι πολυεθνικές απλώς θα τους καταπιούν. 
Μέχρι η BP, σε μυστική επαφή με τον Στουρνάρα, του είπε "μείωσε τον φόρο κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα. Θα αυξήσεις έτσι τα δημόσια έσοδα". Αλλά, αυτός ...φοβάται να διαπραγματευτεί με τον Μαζούχ την μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Για αυτό και είναι ασυγχώρητοι οι ΚουβελοΣαμαράδες.   

Ρωτήσανε ...την "θεία";

Φήμες, βρώμες, κουτσομπολιά.    
Θα γίνουν εκλογές, θα πέσει η κυβέρνηση, θα πάρουν νέα μέτρα, θα ξεσηκωθεί ο κόσμος, δεν βγαίνει το πρόγραμμα, το ΔΝΤ χαλάει την  εξαγορά της Eurobank από την Εθνική, ο Καραμούζης χαλάει το deal για να μην χάσει την καρέκλα, δεν θα μας δώσουν τα 8,8 δισ. γιατί δεν απολύουμε τους κακούς δημοσίους υπαλλήλους, αυτά και διάφορα άλλα βασανίζουν την αγορά και την Σοφοκλίτσα.    
Διαδόσεις που τις ακούει η Μέρκελ και γελά. Γιατί η θεία Ανγκέλα θα "δαγκώσει" όποιον επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει τον φίλο της τον Αντώνη, πέντε μήνες προ των γερμανικών εκλογών, με 800 χιλιάδες έλληνες στην Γερμανία. Και με την Ιταλία στον προθάλαμο της εξόδου από το ευρώ.   
Για αυτό η κόντρα της τρόικας θα είναι ελεγχόμενη.  

http://www.fmvoice.gr/index.php/2012-09-12-05-29-17/columnists/blacklist


No comments: