22.4.13

Μέρκελ: Τα κράτη πρέπει να παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες σε ΕΕ

Tα κράτη μέλη της ευρωζώνης πρέπει να είναι προετοιμασμένα να παραχωρήσουν εξουσίες σε θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση χρέους, δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

"Φαίνεται πως βρίσκουμε κοινές λύσεις όταν κοιτούμε την άβυσσο. Αλλά μόλις υποχωρεί η πίεση, όλοι λένε ότι θέλουν να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο" ανέφερε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Deutsche Bank στο Βερολίνο, στην οποία συμμετείχε και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ.

"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ότι η Ευρώπη έχει τον τελευταίο λόγο σε ορισμένους τομείς. Διαφορετικά δεν θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να χτίζουμε την Ευρώπη" πρόσθεσε.

Ο κ. Τουσκ από την πλευρά του ανέφερε ότι θα ήταν επικίνδυνο αν οι άλλες χώρες της Ευρώπης ένιωθαν πως η Γερμανία επιβάλλει το δικό της οικονομικό μοντέλο.

Ωστόσο η Α. Μέρκελ αρνήθηκε κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι η Ευρώπη αποτελείται από διαφορετικές κουλτούρες και οικονομίες και πως το κλειδί είναι να εφαρμόζονται οι βέλτιστες πρακτικές.

"Δεν χρειάζεται να εγκαταλείπουμε πάντα τις εθνικές πρακτικές, αλλά πρέπει να είμαστε συμβατοί. Τώρα επικρατεί χάος" επισήμανε.

"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να έρθουμε σε ρήξη με το παρελθόν, για να κάνουμε το βήμα μπροστά. Είμαι έτοιμη να το κάνω" τόνισε η Α. Μέρκελ. 
 
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/772693/ArticleNewsWorld.aspx

___________________________________

μοιάζει σα να θέλει να πείσει τους δικούς της


No comments: