10.4.13

Οι γερμανικές αποζημιώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Παπούλια - Δ. Αβραμόπουλου

«Θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον ρώτησε, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, τι γίνεται με το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, καθώς ο ίδιος είχε διατυπώσει τη σχετική νόταμ (διακοίνωση) στη γερμανική πλευρά, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «υπεβλήθη ένα πόρισμα, το οποίο, αφού αξιολογήθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου μας, προωθήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς -εφόσον είναι να προχωρήσουμε, η πολιτική βάση είναι δεδομένη- χρειάζεται νομική τεκμηρίωση. Περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η οποία νομίζω ότι δεν θα αργήσει, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης στον υπουργό Εξωτερικών ότι ήταν «πολύ καλή» η απαντητική επιστολή έστειλε (ο κ. Αβραμόπουλος) στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου. «Τη διάβασα με προσοχή», σημείωσε ο Πρόεδρος, ο δε Δημ. Αβραμόπουλος απάντησε λέγοντας ότι «βάζω τα πράγματα στη θέση τους, γιατί η αρχή της έντιμης διπλωματίας μετράει, αποδίδει. Πρέπει να ξέρει ο καθένας τι εννοεί ο άλλος κι η ειλικρίνεια, όσο και αν δεν συμβιβάζεται με την έννοια της διπλωματίας, έτσι εξελίχθηκε, τελικά φέρνει αποτελέσματα».
«Από την άλλη μεριά πρέπει να σας πω ότι σιγά- σιγά ανατάσσεται η θέση της χώρας μας στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται σε φάση ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών. Για όλα αυτά, έχουμε στοχευμένη πολιτική και συγκριτικά με αυτό που σας είχα πει την τελευταία φορά, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, είναι θετικά και προχωράμε», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.capital.gr/news.asp?id=1770914

______________________________________________

Aφού μεταδίδουν για Γερμανία και Τουρκία,
τότε η συνάντηση ήταν για τα Σκόπια


No comments: