9.4.13

Φέκτερ: Η άρση τραπεζικού απορρήτου παραβιάζει το Σύνταγμα της Αυστρίας

Επιμένει στην σκληρή γραμμή υπεράσπισης του τραπεζικού απορρήτου η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από την ΕΕ.

«Στο Σύνταγμά μας, τα προσωπικά δεδομένα και η προστασία τους έχουν πολύ υψηλή προτεραιότητα. Αυτό πραγματικά δεν συνάδει με την αυτόματη ανταλλαγή των στοιχείων των καταθετών» δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από το υπουργικό συμβούλιο της Αυστρίας.

Επισημαίνεται ότι μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο και την απόφαση του Λουξεμβούργου να υποκύψει στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πιέσεις, η κατάσταση για την Αυστρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς είναι η μόνη χώρα στη ευρωζώνη που δεν έχει υιοθετήσει τους κανόνες περί αυτόματης ανταλλαγής των στοιχείων για τις τραπεζικές καταθέσεις μεταξύ των κρατών-μελών.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα φορολογίας προειδοποίησε ότι η Αυστρία θα βρεθεί σε μία «μοναχική και μη βιώσιμη θέση». Η κα. Φέκτερ απάντησε ότι θα «παλέψει σαν λιοντάρι» για να υπερασπιστεί το τραπεζικό απόρρητο της Αυστρίας.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/769801/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: