9.4.13

Μπερνάνκε: Ισχυρότερες οι αμερικανικές τράπεζες

Πιο ισχυρό είναι το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα με την περιοδική διεξαγωγή stress test στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς της χώρας, όπως υποστήριξε ο καθ’ ύλην αρμόδιος, Μπεν Μπερνάνκε.

«Η αντοχή του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος έχει βελτιωθεί σημαντικά από τότε που ξεκίνησε η χρηματοοικονομική κρίση» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η πιο εντατική χρήση των πιο εξελιγμένων stress test, όπως επίσης και η έμφαση των εποπτικών αρχών στην αποτελεσματικότητα των διαδικασιών σχεδιασμού για τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών, αξίζουν τα εύσημα για αυτή τη βελτίωση» δήλωσε μιλώντας σε συνέδριο για την χρηματοοικονομική σταθερότητα που έγινε από την Federal Reserve Bank Ατλάντας.

Στην ομιλία του δεν αναφέρθηκε σε προοπτικές για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική. Αρκέστηκε να δηλώσει ότι «η οικονομία είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν 4 χρόνια, αν και οι συνθήκες απέχουν ακόμη πολύ από το σημείο που θα θέλαμε να είναι». Συμπλήρωσε πάντως: «Οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη ακολουθούν επεκτατική νομισματική πολιτική και τελικά, νομίζω ότι αυτό είναι αμοιβαία εποικοδομητικό»

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/769813/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: