6.4.13

Ιαπωνία: Συνεχή τα προβλήματα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Περίπου 120 τόνοι ραδιενεργού νερού έχουν μολύνει το υπέδαφος στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα μετά από διαρροή υπόγειας δεξαμενής.
Πρόκειται για μία από τις επτά δεξαμένες νερού που χρησιμοποιούνται για να ψύχουν τους αντιδραστήρες. Η πηγή της διαρροής βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρα μακριά από τη θάλασσα.
Η εταιρεία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο αν και δεν έχει εντοπίσει ακόμα τα ακριβή αίτια της διαρροής, εκτιμά ότι είναι δύσκολο το μολυσμένο νερό να φτάσει στα θάλασσα, αναφέρει το Πρακτορείο Κιόντο.
«Για την ώρα οι μετρήσεις μας μέσα και έξω από τον κόλπο κοντά στο εργοστάσιο δεν δείχνουν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, συνεπώς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει διαρροή στη θάλασσα», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η Tepco δεν είναι σε θέση να απαντήσει σχετικά με το πότε ξεκίνησε η διαρροή. Τα προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο δεν έχουν σταματήσει από το Μάρτιο του 2011, όταν οι αντιδραστήρες χτυπήθηκαν από το τσουνάμι. Την Παρασκευή, η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε την διακοπή λειτουργίας τους συστήματος ψύξης της δεξαμενής του αντιδραστήρα 3.

http://gr.euronews.com/2013/04/06/leak-at-fukishima/

No comments: