9.4.13

Σε νέα υψηλά οδεύουν Dow Jones και S&P

Αξιόλογα κέρδη σημειώνει η Wall Street μετά το καλό τρίμηνο της Alcoa. Σε νέα ενδοσυνεδριακά υψηλα οι Dow και S&P. Στο επίκεντρο τα τραπεζικά Q1 που ακολουθούν στην συνέχεια. Σταθεροποιητικό "γύρισμα" και στις ευρωαγορές.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με ήπια άνοδο, ενώ στην συνέχεια επικράτησαν εξ΄ολοκλήρου οι αγοραστές  στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης.

Αυτή την ώρα τα πρόσημα διαμορφώνονται΄"πράσινα" και ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,61% στις 14.703 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,56% στις 1.571 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,70% υψηλότερα στις 3.244 μονάδες.

Η Alcoa, που παραδοσιακά ξεκινά τον κύκλο ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου από τις μεγάλες εισηγμένες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, κατέθεσε αύξηση κερδών 59% για το α΄ τρίμηνο. Η μετοχή της ενισχύεται πάνω από 1,5%.

Μολονότι η βιομηχανία αλουμινίου Alcoa εξακολουθεί τυπικώς να «ανοίγει τον χορό» των τριμηνιαίων ανακοινώσεων, η βαρύτητά της για την γενικότερη εικόνα των επιχειρηματικών κερδών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Αντιθέτως, οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα από τον κρίσιμο τραπεζικό κλάδο στην συνέχεια. Η J.P. Morgan Chase και η Wells Fargo θα ανακοινώσουν τα Q1 τους την Παρασκευή.

Κατά τα λοιπά από το επιχειρηματικό πεδίο, η J.C. Penney Co. βουλιάζει 5% και πλέον μετά τον εξοστρακισμό του διευθύνοντος συμβούλου. 


Από το μακροοικονομικό μέτωπο σήμερα δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις. Ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν οι ομιλίες κορυφαίων στελεχών της Fed.
Η Wall Street περιόρισε τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης κοντά στο κλείσιμο και οι βασικοί δείκτες τερμάτισαν με μικρή άνοδο.

Στις ευρωαγορές προσέφερε έμπνευση το ικανοποιητικό Q1 της Alcoa καθώς και τα συγκρατημένα μεγέθη για τον κινεζικό πληθωρισμό.

Ωστόσο τα θετικά πρόσημα περιορίστηκαν με το επιφυλακτικό άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 6.313 μονάδες, ο DAX υποχωρησε 0,32% στις 7.638 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,12% υψηλότερα στις 3.671 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 16 δολάρια στα 1.588 δολ. ανά ουγκιά. Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 0,9% στα 94,15 δολ. ανά βαρέλι.

http://www.euro2day.gr/markets/usa/140/articles/769896/ArticleMarketsUsaEurope.aspx

No comments: