22.4.13

Μοοdy's: Η Ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενωμένη - Η ΕΚΤ πρέπει να μειώσει τα επιτόκια - Η πορεία των γερμανικών εξαγωγών θα κρίνει την επόμενη μέρα του ευρώ

Την ανάγκη η Ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη και να μην διασπαστεί εκφράζει ο Mark Zandi, κορυφαίος αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Μοοdy's.
"Το πιο σημαντικό στην τρέχουσα συγκυρία είναι το εξής: Η Ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενωμένη, προκειμένου να διασφαλιστούν δύο αρχές: α) η γερμανική οικονομία να μην πληγεί ανεπανόρθωτα και β) η ανεργία στην Ευρωζώνη να μην αυξηθεί περαιτέρω", τόνισε χαρακτηριστικά ο Zandi, σε νέες του δηλώσεις.
Και έσπευσε να τονίσει: Ο γερμανικός λαός πρέπει να παραμείνει πιστός στη διάσωση του ευρώ.
"Η Ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερα μέτρα νομισματικής φύσεως"
, ανέφερε στη συνέχεια ο οικονομολόγος της Μοοdy's.
Και διαμηνύει: Όταν μιλάω για πρόσθετα μέτρα νομισματικής πολιτικής, αναφέρομαι στην ανάγκη μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ.
Και τονίζει: Τα μειωμένα επιτόκια σίγουρα δεν θα τονώσουν το δανεισμό μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αλλά σίγουρα, η μείωση των επιτοκίων θα αποδυναμώσει το ευρώ.
Η θέση του Zandi είναι σαφής: Η αποδυνάμωση του ευρώ θα δώσει ώθηση στη γερμανική οικονομία, κυρίως μέσω της βελτίωσης της εξαγωγικής δραστηριότητας της ισχυρότερης οικονομίας της ΕΕ. 

http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/88057-%CE%BC%CE%BF%CE%BFdys-%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%84-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E

No comments: