5.4.13

Κομισιόν: Δεν θέτει βέτο η τρόικα στη συγχώνευση ΕΤΕ - Eurobank

Η τρόικα δεν έχει θέσει βέτο στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αφορμή τη φημολογία των τελευταίων ημερών περί ενστάσεων από πλευράς των διεθνών δανειστών όσον αφορά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Ο Ολιβιέ Μπαγί τόνισε, πάντως, πως η συγχώνευση θα πρέπει να γίνει κατά τρόπο συμβατό προς την κοινοτική νομοθεσία, αλλά και κατά τρόπο που δεν θα επιβαρύνει το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας.
«Πρέπει να δούμε την επιρροή της συγχώνευσης στα δημόσια οικονομικά, ειδικά όταν η  χώρα πρόκειται να αυξήσει τη συμμετοχή της στη μετοχική σύνθεση της νέας οντότητας που θα προκύψει. Αυτά είναι μερικά γενικά σχόλια που θέλω να κάνω και εσείς θα καταλάβετε από αυτά ότι ορισμένες φήμες και δημοσιεύματα δεν είναι ακριβή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διευκρίνισε επίσης ότι η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα για να επιβεβαιώσει εάν η χώρα τήρησε τις δεσμεύσεις και εάν εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις για τη δόση του Μαρτίου. «Εάν κάποιες πτυχές δεν έχουν εκπληρωθεί τότε πρέπει να γίνουν  συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών  ώστε να δούμε πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις και με ποιό χρονοδιάγραμμα», είπε ο κ. Μπαγί.
Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά προφανώς και η επικείμενη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank, θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρόεδρο και τους δύο αντιπροέδρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την ύπαρξη ενστάσεων από την πλευρά της τρόικας όσον αφορά την ολοκλήρωση της συμφωνίας Εθνικής - Eurobank, διαψεύσθηκε πολυεπίπεδα από ελληνικής πλευράς. Εκπρόσωποι της αγοράς από την πλευρά τους αναμένουν σαφείς απαντήσεις από όλες τις πλευρές και επισημαίνουν πως πρέπει άμεσα να αρθεί η όποια αβεβαιότητα επί του συγκεκριμένου θέματος.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/635934

No comments: