4.4.13

Gross: Τελείωσε η εποχή που κέρδιζαν όλοι

Η επιθετική νομισματική πολιτική της Fed και οι αλλαγές σε δημογραφικό και γεωπολιτικό επίπεδο, ενδέχεται να σημάνουν το τέλος της χρυσής εποχής των επενδυτών, σημειώνει ο Bill Gross της PIMCO στη μηνιαία του έκθεση.

"Και αν άλλαζε ριζικά η αέναη πιστωτική επέκταση και η ώθηση στις τιμές των στοιχείων ενεργητικού και στις αποδόσεις ;" διερωτάται ο κ. Gross.

"Και αν τα μηδενικά επιτόκια σηματοδοτούν το τέλος της εποχής των μεγάλων αποδόσεων που ξεκίνησε το 1970, θριάμβευσε το 1981 και έφτασε σε αδιέξοδο για τα ομόλογα το 2012/2103 αλλά και για άλλες κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού" διαπιστώνει ο λεγόμενος και "Βασιλιάς των Ομολόγων".

Σύμφωνα με τον κ. Gross, oι αλλαγές αυτές απαιτούν από τους επενδυτές να αλλάξουν στρατηγική.

"Και αν το μέλλον απαιτεί από έναν επενδυτή – κατά τα φαινόμενα ένα μεγάλο επενδυτή - να αλλάξει πορεία και να μάθει νέα κόλπα ; Αυτό, θα ήταν ένα πραγματικό τεστ για τη σπουδαιότητα του: η ικανότητα προσαρμογής σε μια νέα εποχή" υποστηρίζει.

"Όλοι μας, ακόμα και οι «παλιοί» όπως ο Buffet, ο Soros, ο Fuss και.. ναι και εγώ, κάναμε τα πρώτα μας βήματα σε μια πολύ ευνοϊκή εποχή, την πιο καλή εποχή που θα μπορούσε να ζήσει ένας επενδυτής" παραδέχεται ο κ. Gross.
 
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/768703/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: