8.4.13

Ενίσχυση του ευρώ στα 1,36 δολ. σε ορίζοντα 2μήνου 'βλέπει' η Goldman Sachs

Εντυπωσιακή είναι η αντοχή που επέδειξε το ευρώ τον τελευταίο μήνα, παρά τις δραματικές εξελίξεις που αφορούσαν την κυπριακή διάσωση και τη διαρκή πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs πρά το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα ήταν διαθέσιμα όλα τα συστατικά για να προκληθεί ένα μαζικό sell off στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου το ευρώ έδειξε αξιοσημείωτη αντοχή κι επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα πάνω από τα 1,30 δολ.
Αυτό, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζες, υποστηρίζει την άποψη τους ότι το ευρώ θα φτάσει τα 1,36 δολ. σε ορίζοντα διμήνου, πριν ενισχυθεί στα 1,40 δολ. κατά τη διάρκεια του γ΄τριμήνου.
Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται σε 4 λόγους:
1. Οι πολιτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) οδηγούν το εμπρόσθιο άκρο της καμπύλης των ΗΠΑ σε χαμηλά επίπεδα.
2. Τα πραγματικά προθεσμιακά επιτόκια στις ΗΠΑ παραμένουν πιεσμένα.
3. Οι διαφορές στα πραγματικά επιτόκια καταδεικνύουν ενίσχυση του ευρώ.
4. Η ευρωζώνη οδεύει προς ένα σημαντικό πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Bank of New Zealand (BNZ) εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν σημαντικά γεγονότα που θα επηρεάσουν τις αγορές και το ευρώ αυτή την εβδομάδα. Η πορεία του ευρώ αναμένεται να καθοριστεί από τα μακροοικονομικά στοιχεία της εβδομάδας και ιδιαίτερα σήμερα από τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή σε Γαλλία και Γερμανία. 
 
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113023430

No comments: