3.4.13

Τρόικα: Κούρεμα 50 ευρώ στις συντάξεις του ΟΑΕΕ για να καλυφθεί η τρύπα

Μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ ύψους 40-50 ευρώ το μήνα ζητά η τρόικα για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα του Ταμείου.
Ρίχνει στο τραπέζι των διαπραγμαρεύσεων με την κυβέρνηση τη συγκεκριμένη πρόταση με σκοπό να καλυφθεί το κενό από τα μέτρα που δεν εφαρμόστηκαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ''Ελεύθερου Τύπου'' το γεγονός ότι δεν ισχύει πλέον η εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων δημιούργησε ''τρύπα'' 600 εκατομμυρίων ευρώ στα Ταμεία του ΟΑΕΕ κάτι που η τρόικα ζητάει να καλυφθεί με άμεση μείωση των συντάξεων.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση σημειώνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νέες μειώσεις, ωστόσο είχε προϋπολογιστεί ως έσοδο του Οργανισμού για το 2013 και για το 2014 την εισφορά στο τζίρο των επιχειρήσεων.

Στο τραπέζι έχει πέσει η κάλυψη μέρους του κενού από την εξοικονόμηση δαπανών από τις συντάξεις – μαϊμού, από την αύξηση των εισπράξεων μέσω της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο οι δανειστές για την ώρα επιμένουν στην οριζόντια μείωση στη βασική σύνταξη των συνταξιούχων που προέρχονται από το ΤΕΒΕ

http://www.reporter.gr/Eidhseis/Oikonomia/item/221015-Troika-Koyrema-50-eyrw-stis-syntaxeis-toy-OAEE-gia-na-kalyfthei-h-trypa

No comments: