3.4.13

Οι Ρώσοι επισκέπτες το δυνατό χαρτί για τον ελληνικό τουρισμό

«Το 2012 την Ελλάδα επισκέφθηκαν περίπου 16 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των επισκεπτών από τη Ρωσία. Ειδικότερα, το 2009 ήρθαν 275.000 ρώσοι τουρίστες, ενώ το 2012 περίπου ένα εκατομμύριο», δήλωσε ο γγ Τουρισμού.
«Πρόκειται για εντυπωσιακή αύξηση», δήλωσε ο Αν. Λιάσκος ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στη Μόσχα για διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά, ενώ επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση Intourmarket (ITM)-2013.
 
Φέτος, η Ελλάδα περιμένει πολύ περισσότερους από ένα εκατομμύριο τουρίστες, ενώ έχουν γίνει 1,2 εκ. κρατήσεις σε ξενοδοχεία. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρωσία Τώρα, ο κ. Λιάσκος σημείωσε ότι «αναμένεται αύξηση της τάξης του 20%. Πιθανόν όμως, να είναι μεγαλύτερη. Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των τουριστών, υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ξεπεράσουν τα 17 εκατομμύρια».
 
Ο κ.Λιάσκος είπε ακόμη ότι πιστεύει πολύ στον τουρισμό από τη Ρωσία, καθώς βλέπει το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αγάπη των Ρώσων για την Ελλάδα και τα αξιοθέατά της. «Οι Ρώσοι -σημείωσε χαρακτηριστικά- επιλέγουν την Ελλάδα γιατί την αισθάνονται πιο κοντά τους, απ' ότι τις άλλες χώρες της Μεσογείου». Και πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι που θα κάνουν διακοπές στην Τουρκία θα μπορέσουν και φέτος να λάβουν ελληνικές θεωρήσεις και να επισκεφθούν την Ελλάδα. Ως γνωστόν, το πιλοτικό πρόγραμμα είχε ξεκινήσει πέρυσι, όταν χιλιάδες Ρώσοι πέρασαν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, όπως τη Ρόδο, την Κω, τη Λέσβο και άλλα.
 
Ο κ. Λιάσκος, κατά τις επαφές που είχε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα, ευχαρίστησε όλους τους Ρώσους που υποστήριξαν τον ελληνικό τουρισμό πέρυσι, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε κρίση. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «ο ρωσικός λαός σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο, μας στήριξε. Και ελπίζουμε ότικαι φέτος θα μας στηρίξει ακόμη περισσότερο, καθώς η πολιτική κατάσταση έχει βελτιωθεί».

http://www.reporter.gr/Eidhseis/Oikonomia/item/221026-Oi-Rwsoi-episkeptes-to-dynato-charti-gia-ton-ellhniko-toyrismo
__________________________________________________
μέχρι και οι τράπεζες θα περιμένουν τους Ρώσους για να πάρουν καταθέσεις!!!



No comments: