7.4.13

Λουκέτο μετά από 80 χρόνια στο κατάστημα του «Φωκά» στην Ερμού

 
Picture 0 for Λουκέτο μετά από 80 χρόνια στο κατάστημα του «Φωκά» στην Ερμού

Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχεται το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς το ιστορικό κατάστημα του «Φωκά», το πρώτο που άνοιξε η εταιρεία, έβαλε λουκέτο μετά από σχεδόν 80 χρόνια λειτουργίας.

Το κατάστημα κατέβασε ρολά του στις αρχές της εβδομάδας και οι περίπου 35 εργαζόμενοί του θα μεταφερθούν στο κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας, επί της Τσιμισκή.

Για ένα προδιαγεγραμμένο λουκέτο κάνει λόγο η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι περίπου 600 εργαζόμενοι της εταιρείας πανελλαδικά (περίπου 300 στη Θεσσαλονίκη) κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα ενόψει της εκδίκασης στις 26 Απριλίου της αίτησης που κατέθεσε η επιχείρηση για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ένωση, το σύνολο των εργαζομένων της «Φωκάς» είναι απλήρωτοι για περίπου 2-3 μήνες. «Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν και να μας πει η επιχείρηση ποιο θα είναι το μέλλον τους. Το αίτημα της  εταιρείας για ένταξη στο άρθρο 99 είναι προσχηματική για να κερδίσει χρόνο. Δεν έχει σχέδιο και δεν έχει θέληση να ρίξει λεφτά», τονίζει στη Voria.gr  το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων, Γιώργος Τσαμπούκης.

Ο ίδιος σημειώνει πως «όλα αυτά που έχει κερδίσει τόσα χρόνια η εταιρεία δεν θέλει να τα δώσει πίσω, για τους δικούς της λόγους, και αυτό την οδηγεί σε απαξίωση».

Να σημειωθεί πως περίπου 80 εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη σε επίσχεση εργασίας, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι περισσότεροι από τους εργαζομένους στο κατάστημα της Ερμού. Ακόμη, αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα έχουν καταθέσει και έχουν κερδίσει περίπου 140 εργαζόμενοι της εταιρείας.

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=131173

No comments: