4.4.13

Συνελήφθη ο Μάκης Σεριάτος της Ashley & Holmes

Ποινική δίωξη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ ύψους 242.000 ευρώ ασκήθηκε στον επικεφαλής της διαφημιστικής εταιρίας Ashley & Holmes, Μάκη Σεριάτο.

Ο κ. Σεριάτος συνελήφθη το πρωί και οδηγήθηκε με χειροπέδες στον εισαγγελέα. Έχει παραπεμφθεί στο αυτόφωρο προκειμένου να δικαστεί.

Σημειώνεται ότι η άλλοτε κραταιά Ashley and Holmes είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης από πέρυσι το Μάρτιο, έχοντας ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που εκτιμώνται έως και σε 18 εκατ. ευρώ, ακόμη και έναντι εργαζομένων της.

Ο ίδιος προσπαθούσε να κατοχυρώσει την αποστασιοποίησή του από τα… τεκταινόμενα, έχοντας εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο (τον Δεκέμβριο) αλλά και δηλώνοντας αριστερά -δεξιά ότι δεν έχει σχέση με τις οφειλές της εταιρείας(!), ενώ φέρεται να αφήνει και αιχμές για κακοδιαχείριση εκ μέρους στελεχών.

Την αίτηση πτωχεύσεως είχε καταθέσει η νέα διοίκηση της εταιρείας με πρόεδρο την κ. Παναγιώτα Καπελετζή (αδελφή της συζύγου του κ. Μάκη Σεριάτου και δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Καπελετζή) και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γεώργιο Βαλιμίτη.

Σημειώνεται ότι μέχρι τον Δεκέβριο του 2011 τη διοίκηση της εταιρείας ασκούσαν ως πρόεδρος ο κ. Μάκης Σεριάτος και ως διευθύνων σύμβουλος ο κ. Γρηγόρης Τσιμογιάννης, ενώ τα πρόσωπα που σήμερα κατέχουν τις ίδιες θέσεις δεν εμφανίζονταν τότε στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα δε με επίσημα έγγραφα, φαίνεται να έχει μεσολαβήσει και άλλη αλλαγή διοικήσεως καθώς στις 19/1/2012 πρόεδρος της ίδιας εταιρείας εμφανιζόταν ο κ. Δημήτρης Λαγουβάρδος, με την κ. Καπελετζή να κατέχει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι της αίτησης πτωχεύσεως προηγήθηκε, με διαφορά μικρού χρονικού διαστήματος, μία αποτυχημένη προσπάθεια υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99, καθώς η εταιρεία παραιτήθηκε από το σχετικό δικόγραφο. 

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/768865/Article.aspx

No comments: