21.4.13

Σόιμπλε: Η λύση στην Κύπρο μοντέλο του μέλλοντος για χρεοκοπημένες τράπεζες - Θ. Πάγκαλος: Δεν θα πεθάνει το ευρώ χωρίς την Κύπρο

Ο τρόπος που διασώθηκαν οι τράπεζες της Κύπρου θα αποτελέσει το μοντέλο του μέλλοντος για ανάλογες περιπτώσεις, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.
«Το μοντέλο της συμμετοχής των μετόχων, πιστωτών και μη εγγυημένων τοποθετήσεων πρέπει να είναι η συνήθης πρακτική στην περίπτωση που ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εμφανίζει προβλήματα», δηλώνει και προσθέτει ότι σε διαφορετική περίπτωση εγείρεται θέμα ηθικής όταν μια τράπεζα επιδίδεται σε επικίνδυνες πρακτικές με μεγάλα κέρδη, αλλά αναθέτουμε στο δημόσιο τις ζημιές, αν υπάρξει αποτυχία.
Σε ό,τι αφορά στο νέο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι κάθε ψήφος που δεν θα λάβουμε τελικά στις εκλογές, μπορεί να είναι αυτή που θα στερήσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Φιλελευθέρων και καλεί τους Γερμανούς να αναρωτηθούν εάν θέλουν μια άλλη κυβέρνηση.
Πάντως εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Γερμανών υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/643041


«Δεν θα πεθάνει το ευρώ χωρίς την Κύπρο», δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κύπρου προσθέτοντας πως δεν υπάρχει τέτοιος φόβος που υπήρχε με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας, της οποίας το μέγεθος της οικονομίας είναι μεγαλύτερο.
«Αν φεύγατε εσείς δεν θα συνέβαινε απολύτως τίποτε. Θα σας πέταγαν έξω και θα βρισκόσασταν απομονωμένοι, εκεί που ήσαστε πριν αρχίσει η τεράστια πορεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία στηρίχθηκε και στην ζωή ορισμένων ανθρώπων», τόνισε.
Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει υπερήφανος για την προσπάθεια του να ενταχθεί η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ακόμη ότι ο Ν. Αναστασιάδης έχει την ευθύνη για την διαχείριση αυτών των ημερών, ωστόσο είπε πως το ΑΚΕΛ έχει βαρύτατες ιστορικές ευθύνες.
«Τα υπερήφανα “όχι” είναι ψηφοθηρικές διαδικασίες και ανοησίες», ανέφερε και συμπλήρωσε πως υποστηρίζει ότι «υπερήφανο “όχι” λέει αυτός που έχει χρήματα να δώσει, όχι αυτός που απαιτεί».
Τέλος, αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Χρυσή Αυγή» ο κ. Πάγκαλος εκτιμά ότι «θα ηττηθούν από τον λαό».

http://www.naftemporiki.gr/story/643167

No comments: