5.4.13

Γ. Στουρνάρας: Δεν θα κλείσει τίποτα εάν δεν κλείσουν όλα

Με τη φράση «δεν θα κλείσει τίποτα εάν δεν κλείσουν όλα» ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας συνόψισε την κατάληξη της σημερινής του συνάντησης με τους επικεφαλής της τρόικας, με την οποία εγκαινιάστηκε ο νέος γύρος διαβουλεύσεων για την ολοκλήρωση της τριμηνιαίας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι το κλίμα στη διάρκεια των συζητήσεων «ήταν καλό» και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει καθημερινή επαφή με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Ερωτηθείς τέλος εάν στο τραπέζι ετέθη και η συγχώνευση Εθνικής – Eurobank, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έγινε συζήτηση «για όλα».
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επί τάπητος στο πλαίσιο της διάρκειας 3,5 ωρών συνάντησης, βρέθηκε «όλη η "γκάμα" των θεμάτων», όπως τα δημοσιονομικά, οι τράπεζες και τα διαρθρωτικά, ενώ έγινε προγραμματισμός για τις επόμενες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Κατά πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά ετέθη και ο νέος τρόπος φορολόγησης των ακινήτων για φέτος, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών τέθηκαν ερωτήματα αναφορικά με τη δημοσιονομική απόδοση του μέτρου.
Κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν ότι έως τις 15 Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης στο τέλος του μήνα.
Σημειώνεται ότι κατά την αποχώρησή τους από το υπουργείο Οικονομικών οι επικεφαλής της τρόικας αποδοκιμάστηκαν από ομάδα πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/635559

No comments: