4.4.13

Πρωτοφανείς διάλογοι στην Προανακριτική - Απεβλήθη ο Κασιδιάρης

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της Λίστας Λαγκάρντ, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Νωρίτερα ο κ. Μαρκογιαννάκης προχώρησε στην αφαίρεση του δικαιώματος να κάνει ερωτήσεις ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πέταξε ποτήρια, έσπασε μικρόφωνα και χαρακτήρισε «γελοίο και χοντρό» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Κασιδιάρης τόνισε πως αντί ο πρόεδρος της Προανακριτικής να ανακαλέσει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την Επιτροπή που έκανε ο κ. Βενιζέλος, διέταξε την απαγόρευση κατάθεσης ερωτήσεων από μέρους του, ενέργεια την οποία θεωρεί παράνομη και αντικανονική.
Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να δήλωσε εντός της Επιτροπής ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον προκάλεσε με τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα περί τεστοστερόνης και την κλήση, σύμφωνα με τον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, της αστυνομίας και της ασφάλειας της Βουλής.
"Εσύ έχεις έλλειψη τεστοστερόνης γι' αυτό ανεβαίνεις στο βήμα της Βουλής και λες άντε καλέ» του απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε ανοησίες και γελοιότητες τα όσα έχουν λεχθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας «εγώ δεν είμαι απατεώνας και λαμόγιο» ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τον φασίστα.
Επεισόδιο σημειώθηκε προηγουμένως στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Ευ. Βενιζέλου στην Προανακριτική, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης να αποβάλει από τη συνεδρίαση τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης -που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της συνεδρίασης και ξαναεπέστρεψε- μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τον «γελοίο και χοντρό», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τον απέβαλε από την αίθουσα.
Προηγουμένως είχε διακοπεί η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Όπως αναφέρθηκε, ξέσπασε καυγάς μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς ο βουλευτής της ΧΑ θεώρησε πως η τοποθέτηση Γεωργιάδη δημιουργούσε «πέπλο προστασίας» στον κ.Βενιζέλο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να ακολουθεί και να φωνάζει για προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα. Ο κ.Βενιζέλος, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, έκανε λόγο για «αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Σε κάθε περίπτωση, η ιατρική δεν έχει απαντήσει εαν η ψυχιατρική προηγείται την ενδοκρινολογικής ή το αντίθετο».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/04/2013_491758

Και επεισόδιο Παππά με Γεωργιάδη στην Βουλή - Πρόταση μομφής από Χρυσή Αυγή κατά Μαρκογιαννάκη

Φορτισμένη η ατμόσφαιρα στο κοινοβούλιο
Την πρόταση μομφής της Χρυσής Αυγής κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.Υποστηρίζοντας πως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης «απαγόρευσε την κατάθεση ερωτήσεων από τον συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη», ο κ. Παππάς υποστήριξε πως «ο κ. Βενιζέλος, μέσα στην αίθουσα αυτή, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται στο απυρόβλητο»- και κατηγόρησε τη συμπολίτευση πως προστατεύει τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Βενιζέλο: «Προστατεύετε ενόχους, πλαστογράφους, κλέφτες, απατεώνες. Για ΄μας αυτοί οι άνθρωποι είναι ένοχοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Να κάνει υπομονή ο λαός. Με υπομονή και αγώνα θα έρθει η ώρα της δικαίωσης, η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Παππάς.
«Οι ποινές στον κ. Κασιδιάρη δεν δόθηκαν, επειδή κάποιοι φοβούνται τις «φοβερές» ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής, η οποία διατηρεί το δικαίωμά της να στείλει άλλον βουλευτή στην Επιτροπή», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ). «Ο κ. Κασιδιάρης δεν είχε πάρει καθόλου τον λόγο, ούτε έκανε ερωτήσεις στον κ. Βενιζέλο, αλλά προχώρησε σε απίστευτα υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον κ. Βενιζέλο κι άλλα μέλη της Επιτροπής, πέταξε ένα ποτήρι και έσπασε το μικρόφωνο. Και γι' αυτό η Επιτροπή τού επέβαλλε συγκεκριμένα μέτρα και καταδίκασε αυτήν τη συμπεριφορά. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στα Πρακτικά- και είναι πάρα πολύ κρίμα που δεν υπήρχε κάμερα, για να δουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής τι κάνουν οι βουλευτές τους στη Βουλή», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρατηρώντας πως «η Δημοκρατία δεν φοβάται τους χρυσαυγίτες και τους τραμπουκισμούς τους».
«Τρέμετε εσείς, οι προστάτες του Ε. Βενιζέλου» ανταπάντησε ο Χρήστος Παππάς.
«Θα έχει όντως εξαιρετικό ενδιαφέρον να βγουν στη δημοσιότητα τα ηχητικά πρακτικά της Επιτροπής για να φανεί πως ήσασταν απ' τους λίγους υποστηρικτές του Ε. Βενιζέλου» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς, χαρακτηρίζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη «κανάρα της πολιτικής που πάει από κλουβί σε κλουβί».
«Εξήντα οκτώ βουλευτές έχουν αλλάξει κόμμα. Εγώ παραιτήθηκα απ' τη βουλευτική μου έδρα και εξελέγην με σταυρό απ' τους πρώτους», απάντησε ο Α. Γεωργιάδης.
«Κανείς δεν υπερασπίστηκε τον κ. Βενιζέλο ως πολιτικό. Υπερασπιστήκαμε όλοι τη Βουλή, από πράξεις του κ. Κασιδιάρη, που δεν ταιριάζουν ούτε σε χαμαιτυπείο», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ, ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τα Πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης της Επιτροπής.
«Θα πρέπει να απομονώσουμε τέτοιες συμπεριφορές σαν της Χρυσής Αυγής. Η Δημοκρατία είναι ανεκτική αλλά όχι ανήμπορη», παρατήρησε αργότερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/04/2013_491833

No comments: