4.4.13

Χρ. Πισσαρίδης: Καταστροφική ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ

Καταστροφική χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας της χώρας, Χριστόφορος Πισσαρίδης, μιλώντας στο BBC.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφική. Η Κύπρος πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα κράτη - μέλη και οι θεσμοί της Ευρωζώνης πρέπει να συζητήσουν ανοιχτά προς τα πού οδεύει η νομισματική ένωση και ποιο είναι το μέλλον της.
«Δε νομίζω ότι είναι καλό για μια μικρή χώρα να πει “σας βαρέθηκα και θα φύγω”. Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε ανοιχτά ποιο είναι το κοινό συμφέρον αντί για το συμφέρον μεμονωμένων χωρών», είπε ο κ. Πισσαρίδης.
Εξέφρασε, μάλιστα, την απογοήτευσή του που οι Ευρωπαίοι έχουν χάσει «το όραμα των μεγάλων ιδρυτών, του Χέλμουτ Σμιτ, του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και του Ντελόρ».

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/635307

__________________________________________

o Αναστασιάδης και ο Πισσαρίδης αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα
ο Σαρρής δεν άντεξε ούτε 3 μέρες, τελικά επίσημα παραιτήθηκε όταν τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις

δε γίνεται να έλυσε το θέμα της παραμονής της Κύπρου μέσα σε 10 μέρες...

25/3: Θέμα αποχώρησης της Κύπρου από το ευρώ εγείρει ο Χρ. Πισσαρίδης

Θέμα αποχώρησης της Κύπρου από την Ευρωζώνη θέτει ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας της Κύπρου, Χρ. Πισσαρίδης.
"Η Κύπρος πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά το θέμα παραμονής ή εξόδου της από το ευρώ", διαμηνύει ο κ. Πισσαρίδης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.
(28/11/2012) Μέσα σε δύο χρόνια η Αθήνα θα αναστηθεί, δηλώνει ο Χρ. Πισσαρίδης

 

No comments: