4.4.13

Βγενόπουλος:Καταγγελίες για εκβιασμό από "ΠΟΛΙΤΗ"

Για σκοπιμότητες πίσω από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» κάνει λόγο ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε ανακοίνωσή του. Τονίζει συγκεκριμένα: «Ο κ. Γ. Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης του ΠΟΛΙΤΗ, θα διωχθεί και για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης ή και παράνομης βίας αφού έχει προηγηθεί συνάντησή του στην Ελλάδα με στελέχη της MIG που απέρριψαν αίτημά του για αγορά του ΠΟΛΙΤΗ ή και επενδύσεις σε άλλες του επιχειρηματικές δραστηριότητες και ήδη ο Κύπριος διαμεσολαβητής που ήταν παρών στη συνάντηση έχει δώσει τη σχετική ένορκη δήλωση στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας».


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ περιλαμβάνει σειρά προστατευοόμενων από τον νόμο προσωπικών δεδομένων πελατών της ΛΑΪΚΗΣ στα πλαίσια όχι «πορίσματος», όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά εκθέσεως ελέγχου της τράπεζας του 2009, η οποία έχει δεόντως απαντηθεί. Δυστυχώς, επειδή εγώ δεν προτίθεμαι να παραβώ τον νόμο, δεν μπορώ να δώσω στη δημοσιότητα την απάντηση της τράπεζας που αποκαθιστά τις διάφορες αιτιάσεις, όμως όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν εξεταστεί από την Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη με πρωτοβουλία των Ελλήνων συκοφαντών μου και εξεδόθη αθωωτική διάταξη, κάτι που ο ΠΟΛΙΤΗΣ σκοπίμως παραλείπει. 
 
Επιπλέον, το δημοσίευμα του ΠΟΛΙΤΗ περιέχει και στοιχεία που δεν συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, άλλα ανακριβή και άλλα που αφορούν δήθεν περίεργα δάνεια, που όμως έχουν αποπληρωθεί ή εξυπηρετούνται κανονικά.

Η σκοπιμότητα αυτού του καθ' ολοκληρίαν παράνομου και συκοφαντικού δημοσιεύματος είναι προφανής: Σε μια περίοδο που το επίσημο πόρισμα της έρευνας της ALVAREZ & MARSAL θα στεναχωρήσει πολύ τους εχθρούς μου στην Κύπρο και θα δικαιώσει τις διαχρονικά εκφρασμένες θέσεις μου, η οργανωμένη προσπάθεια σπίλωσής μου πρέπει να συνεχισθεί με κάθε τρόπο, έστω και με τη διαστρεβλωμένη παρουσίαση εμπιστευτικών πληροφοριών που διαρρέουν παράνομα ορισμένα ανυπόληπτα στελέχη της Κρατικής Λαϊκής, που με τις ενέργειές τους κατέστρεψαν την τράπεζα και την κυπριακή οικονομία.

Προφανώς όλοι οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν στην Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη, ο δε κ. Γ. Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης του ΠΟΛΙΤΗ, θα διωχθεί και για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης ή και παράνομης βίας αφού έχει προηγηθεί συνάντησή του στην Ελλάδα με στελέχη της MIG που απέρριψαν αίτημά του για αγορά του ΠΟΛΙΤΗ ή και επενδύσεις σε άλλες του επιχειρηματικές δραστηριότητες και ήδη ο Κύπριος διαμεσολαβητής που ήταν παρών στην συνάντηση έχει δώσει τη σχετική ένορκη δήλωση στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας.


Ο Βαξεβάνης βρήκε λύση για την Ελλάδα και την Κύπρο!
Ο κ. Βγενόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση και για δημοσίευμα του περιοδικού HOTDOC, γνωστοποιώντας ότι προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Σε αυτήν αναφέρει:

«Όπως είναι γνωστό, οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα περνάνε στον όμιλο Πειραιώς με αντίτιμο 524 εκατ. Δηλαδή ο όμιλος Σάλλα παίρνει 16 δισ. καταθέσεων και 16,5 δισ. δανείων που θα εισπραχθούν έναντι μόλις μισού δισ. Καθαρό κέρδος 32 δισ. Αυτό είναι μία ακόμη πλευρά του σκανδάλου, με θύμα μία ακόμη χώρα: την Κύπρο.

Αυτά γράφει σήμερα ο βραβευμένος Βαξεβάνης στο έγκυρο περιοδικό του, βρίσκοντας επιτέλους με την αναλυτική τραπεζική και οικονομική του σκέψη λύση για την Ελλάδα και την Κύπρο: Θα προσθέσουμε τις καταθέσεις και τα δάνεια των τραπεζών και με τα κέρδη θα αποπληρώσουμε την τρόικα για να ησυχάσουμε!

Κατά τα άλλα, προχωρά και σε ένα 'αποκαλυπτικό' λασπορεπορτάζ, ανάξιο σχολιασμού, με ελάχιστα ακριβή στοιχεία, και αυτά παραποιημένα, πολλά ψέματα και μυθοπλασίες, παρουσίαση 'κακών' δανείων που έχουν αποπληρωθεί, 'κακών' δανείων που όμως παραλείπει να αναφέρει ότι εξασφαλίζονται με ισόποσες καταθέσεις κ.λπ.

Αποκορύφωμα η προσωπική επίθεση στον Αντεισαγγελέα 'που εξέδωσε απαλλακτική διάταξη για τον Βγενόπουλο για όσα έχει καταγγείλει ο Δημήτρης Τσιρώνης στον Άρειο Πάγο', δηλ. για το σύνολο σχεδόν των 'αποκαλύψεών' του.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, είναι προφανές ότι ο Βαξεβάνης λειτουργεί σε έναν κόσμο άγνοιας, ανοησίας, λάσπης και υποκατάστασης των Αρχών αλλά και της Δικαιοσύνης από την αιχμηρή πένα του δημοσιογράφου-γάτα!

Δυστυχώς γι' αυτόν, θα λογοδοτήσει στην πραγματική Δικαιοσύνη».

Απαντώντας το περιοδικό HOTDOC, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Βγενόπουλος «δικαιούται να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε νομικό μέτρο θέλει, αλλά είναι υποχρεωμένος ως δημόσιο πρόσωπο να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται (από το ρεπορτάζ του ΗΟΤDOC)».  

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/768776/Article.aspx

No comments: