22.4.13

Bundesbank: Καθυστερεί η ανάκαμψη λόγω... καιρού

Στον αργό ρυθμό ανάπτυξης της βιομηχανική παραγωγή και στον κρύο καιρό αποδίδει η Bundesbank την καθυστέρηση της οικονομικής ανάκαμψης της Γερμανίας, η οποία προβλέπονταν για το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στην μηνιαία έκθεσή της η Bundesbank αναφέρει ότι «Αν και ο βιομηχανικός τομέας δεν έδωσε καμία τάση ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του 2013, ο τομέας των υπηρεσιών διευρύνθηκε». «Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάπτυξη φαίνεται πιθανή. Όμως αυτό προϋποθέτει ότι η επίπτωση του ιδιαίτερα ψυχρού καιρού τον χειμώνα, που έγινε εμφανής στον τομέα των κατασκευών, θα παραμείνει περιορισμένη».

Η Bundesbank είχε προβλέψει τον Ιανουάριο ότι η Γερμανική Οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το α’ τρίμηνο και θα αποφύγει την ύφεση, έχοντας συρρικνωθεί κατά 0,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Έκτοτε, τα οικονομικά δεδομένα είναι πιο ισχνά από το προβλεπόμενο, επηρεασμένα από τον βαρύ χειμώνα.

Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε τον Ιανουάριο, οι εξαγωγές έκαναν βουτιά τον Φεβρουάριο και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε απροσδόκητα από το υψηλό 10μήνου τον Μάρτιο, λόγω των νέων εντάσεων στην ευρωζώνη.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/772673/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: