18.4.13

Conference Board: Η αμερικανική οικονομία «χάνει τη δυναμική της»

Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα «δείχνουν» τα στοιχεία του Conference Board για τις ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική οικονομία φαίνεται να «έχει χάσει κάποια από τη δυναμική της».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Conference Board, ο δείκτης LEI υποχώρησε ελαφρώς, κατά 0,1%, τον Μάρτιο, μετά από τρεις μήνες ανόδου. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα ενισχυθεί κατά 0,2%.
«Εκτός από τις επιπτώσεις των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, ίσως να δυσκολευτεί και ο ιδιωτικός τομέας να διατηρήσει τη δυναμική του», σχολιάζει ο Κεν Γκολντστέιν, οικονομολόγος του Conference Board.
«Η μεγαλύτερη πρόκληση εξακολουθεί να είναι η εξασθένηση της ζήτησης που οφείλεται στη νευρικότητα μεταξύ των επενδυτών και της βραδείας αύξησης του εισοδήματος», επισημαίνει.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/642027

_________________________________________

"The leading indicator still points to a continuing but slow growth environment. Weakness in consumer expectations and housing permits was offset by the positive interest rate spread and other financial components."

η πραγματική οικονομία είναι σε ύφεση και μόνα τα χρηματοοικονομικά τραβάνε το δείκτη

ένας σημαντικός λόγος να χαλαρώσουν οι ..ευρωπαίοι


No comments: