5.4.13

Επισημοποιήθηκε το deal Σελόντα - ΔΙΑΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Σελόντα ΑΕ και της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  η συγχώνευση θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο παραγωγικό Ομιλο τσιπούρας και λαυρακιού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το νέο σχήμα,  με την εταιρική  επωνυμία Σελόντα,  που οι  ενοποιημένες του πωλήσεις θα ξεπερνούν τα 230 εκ. ευρώ ,  θα κατέχει περίπου το 15% της παγκόσμιας αγοράς τσιπούρας και λαβρακιού, που έχουν καθιερωθεί ως τα πλέον δημοφιλή μεσογειακά ψάρια παγκοσμίως και έχουν αναδειχθεί ως το πρώτο ελληνικό προϊόν σε αξία εξαγωγών.

Οι συνολικές πωλήσεις ψαριού του συγχωνευμένου σχήματος θα ξεπεράσουν τους 40.000 τόνους που αντιστοιχούν στο 35%  της εγχώριας παραγωγής. Οι εξαγωγές σε περισσότερες από 20 χώρες, αναμένεται να φτάσουν τους 35.000 τόνους  (87%) φρέσκων ελληνικών ψαριών.
Η παραγωγή του νέου Ομίλου θα πραγματοποιείται σε 72 θαλάσσιες μονάδες εκτροφής και 7 ιχθυογεννητικούς σταθμούς. Ο νέος Όμιλος διαθέτει  14 συσκευαστήρια και  2 κέντρα διανομής και μεταποίησης.

Στα πλαίσια του Ομίλου θα λειτουργούν πλέον 12 εταιρείες που θα απασχολούν περίπου  1.500 εργαζόμενους.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα αποτελείται από 7 μέλη , ενώ η Διοικητική Ομάδα της νέας εταιρίας θα συγκροτηθεί από τους:

Γιάννη Στεφανή – Εκτελεστικό Πρόεδρο
Στέφανο Μανέλλη – Διευθύνοντα Σύμβουλο
Γιάννη Ανδριανόπουλο – Γενικό Διευθυντή
Θανάση Πραχάλη  – Οικονομικό Διευθυντή

 «Δημιουργούμε τον κορυφαίο ελληνικό όμιλο στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας» δήλωσε ο κ. Γιάννης Στεφανής, Εκτελεστικός Πρόεδρος του νέου σχήματος. «Η νέα Σελόντα θα κατέχει ηγετική θέση τόσο στην ελληνική όσο και στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια. Εστιάζοντας στις συνέργειες που θα προκύψουν , καθώς και  στην ποιότητα και στα στοιχεία που μας  διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό, η νέα εταιρία θα υιοθετήσει μια πιο ευέλικτη και επιθετική στάση όσον αφορά την διείσδυση της σε ακόμα περισσότερες αγορές του εξωτερικού. Η  σημερινή συμφωνία αποτελεί απόδειξη ότι θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε το αναπτυξιακό μας όραμα προς όφελος του Ομίλου, των μετόχων, των εργαζομένων μας αλλά και συνολικά του κορυφαίου κλάδου της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας που τόσα συνεισφέρει στην εθνική μας οικονομία.»

Την ικανοποίησή του για τη συγχώνευση εξέφρασε και ο κ. Στέφανος Μανέλλης,  Διευθύνων Σύμβουλος του νέου σχήματος αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Στα 20 και πλέον χρόνια παρουσίας της ΔΙΑΣ έχουμε αποδείξει ότι βρισκόμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και δεν φοβόμαστε να κάνουμε τολμηρές επιχειρηματικές κινήσεις.

Η εν λόγω συγχώνευση αποτελεί το πρώτο βήμα της απαιτούμενης πλέον συγκέντρωσης του κλάδου. Και οι δύο εταιρίες ΔΙΑΣ και ΣΕΛΟΝΤΑ  μαζί, πρέπει να εκμεταλλευτούμε στό έπακρο τα ανταγωνιστικά μας  πλεονεκτήματα για την δημιουργία ενός ισχυρού Ομίλου ικανού να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος σήμερα. Είμαι αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες ενός τέτοιου  εγχειρήματος, διαθέτουμε την απαραίτητη υποδομή και ικανό στελεχιακό δυναμικό ώστε να εξασφαλιστεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.”
Το νέο σχήμα υπόκειται στις εγκρίσεις των Γενικών συνελεύσεων των 2 εταιριών , της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και του Υπουργείου Ανάπτυξης , Υποδομών , Μεταφορών και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/farms/item/221212-Epishmopoihthhke-to-deal-Selonta-DIAS


Πηγή:www.reporter.gr

No comments: