9.4.13

ΕΤΕ: Αύριο οι τελικές αποφάσεις για την ΑΜΚ - Eurobank: Αποστολή εγγράφου στο ΤΧΣ από το δ.σ.

Για αύριο μετατίθενται οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αύξηση κεφαλαίου και τον καθορισμό των όρων της καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου τα μέλη του Δ. Σ να έχουν πληρέστερη ενημέρωση.
Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας θα συγκληθεί αυριο στις 18:00. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως τότε η διοίκηση της τράπεζας θα «μετρήσει δυνάμεις» κάνοντας ένα γύρο επαφών με τους παλαιούς της μετόχους προκειμένου να επικαιροποιήσει, υπό τα νέα δεδομένα, το ύψος το ποσοστό και το ενδιαφέρον τους για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Επίσης, η τράπεζα θα αποσαφηνίσει με βάση τα δεδομένα που θα έχει ποιο θα είναι ακριβώς το ύψος των μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos) που θα εκδώσει.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν προκειμένου αύριο το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο, να αποφασίσει την τελική ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης και να την αποστείλει προς έγκριση στο ΤΧΣ προκειμένου εν συνεχεία να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και να ξεκινήσει το τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησής της. Η Γ.Σ., καθώς δεν δίνεται νέο χρονικό περιθώριο, θα γίνει 29 Απριλίου. 

Η μετάθεση των αποφάσεων εκρίθη απαραίτητη καθώς πρόεκυψε διαδικαστικό πρόβλημα, το οποίο έχει λυθεί εν τω μεταξύ, για το αν η ΕΤΕ δικαιούται να προχωρήσει σε ΑΜΚ με συμμετοχή των ιδιωτών. Το θέμα έβγαλε  στην επιφάνεια ο Σύλλογος Υπαλλήλων της τράπεζας στην πρωινή του συνέντευξη.

Κύκλοι της τράπεζας διευκρινίζουν ότι ουδέποτε η Εθνική Τράπεζα αποξενώθηκε της υποχρέωσης που έχει να επιδιώξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.


Οι επιλογές

Η Γενική Συνέλευση θα κληθεί, σύμφωνα με τους ίδιους, να λάβει αποφάσεις για ένα συνδυασμό κινήσεων, όπως συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων στην αύξηση του κεφαλαίου, δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση νέων Μετόχων, έκδοση μετατρεψίμων ομολογιών (cocos) και ενδεχόμενη διαμόρφωση νέας ονομαστικής τιμής της μετοχής (reverse split).

Η Γενική Συνέλευση προφανώς θα εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο να επιφέρει ενδεχόμενες αλλαγές όπως για παράδειγμα να ασκηθούν τα cocos για το σύνολο ή μέρος του ποσού που καταρχήν θα έχει εγκριθεί.


Καμιά ανησυχία στους καταθέτες της ΕΤΕ
Σύμφωνα με στελέχη της Εθνικής δεν υπάρχει καμία ανησυχία στους καταθέτες της τράπεζας και διαψεύδονται ως παντελώς ανυπόστατες φήμες για κινητικότητα στις καταθέσεις.

Οι ίδιοι αρνούνται να σχολιάσουν τις φήμες για αλλαγές στη διοίκηση, παραπέμπουν όμως στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ που διευκρινίζει μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις υπουργείου Οικονομικών με τον κ. Α. Τουρκολιά.

Τέλος διευκρινίζεται ότι οι διαδικασίες για τη συγχώνευση της Eurobank με τη Εθνική ανεστάλησαν και όπως έχει επίσης τονιστεί η απόφαση θα ληφθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εκπρόσωποι του οποίου, όπως είναι γνωστό, μετέχουν σε όλες τις συστημικές τράπεζες και μάλιστα με δικαίωμα αρνησικυρίας. 

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/769975/Article.aspx

Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr σε αυτό ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τις εξελίξεις του τελευταίου 48ωρου.

Το Δ.Σ. αναμένει την έγκριση σχετικού εγγράφου το οποίο έχει αποστείλει στο ΤΧΣ. Σε αυτό καταγράφεται η κατ’ αρχήν απόφαση του Δ.Σ. για σύγκληση γενικής συνέλευσης προκειμένου η τράπεζα να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 5,8 δισ. ευρώ.

Το έγγραφο αυτό δεν καταγράφει τις οριστικές αποφάσεις της τράπεζας για την σύγκληση των γενικών συνελεύσεων και τους όρους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Γι’ αυτό θα χρειαστεί η σύγκληση ενός νέου διοικητικού συμβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως ήδη είχε αποφασιστεί, θα γίνει στις 30 Απρίλιου.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/769991/Article.aspx

___________________________________________

πρόκειται για φιάσκο και παρωδία...

να δούμε αύριο εάν θα βγάλουν απόφαση


No comments: