10.4.13

Nowotny:Δεν είναι σίγουρο ότι η ΕΕ θα βγει ισχυρή

Δεν είναι σίγουρο ότι η ευρωζώνη θα βγει από την κρίση ισχυρότερη, δήλωσε ο Ewald Nowotny, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Προς το παρόν, δυστυχώς, βλέπω τάση προς την επανακρατικοποίηση και όχι μόνο στον τομέα της οικονομικής πολιτικής», είπε ο αυστριακός τραπεζίτης σε συνέντευξή του στην Kurier. Συμπλήρωσε ότι για να λυθούν τα προβλήματα η Ευρώπη χρειάζεται τόσο ανάπτυξη όσο και μέτρα λιτότητας. Ορισμένες χώρες χρειάζεται να εντείνουν την πολιτική προσαρμογής και άλλες πρέπει να εξασφαλίσουν ότι έχουν υγιείς δομές στους προϋπολογισμούς τους.

Ο Ε. Nowotny δήλωσε δυσαρεστημένος με τις εξελίξεις στην Πορτογαλία με τα συνταγματικά εμπόδια στα μέτρα λιτότητας. «Η Πορτογαλία βρίσκεται σε έναν επιτυχή δρόμο προσαρμογής. Είναι ωστόσο σαφές ότι η ιδέα της προσαρμογής πρέπει να είναι συμβατή με το συνταγματικό πλαίσιο», δήλωσε.

Επίσης ρωτήθηκε και για τις εξελίξεις στην πατρίδα του την Αυστρία, που δίνει μάχη να διατηρήσει το τραπεζικό της απόρρητο εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων από την Ε.Ε. Χαρακτήρισε τον τραπεζικό κλάδο της χώρας του «σοβαρό και προσανατολισμένο στην πραγματική οικονομία», ενώ πρόσθεσε πως η Αυστρία δεν είναι φορολογικός παράδεισος.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/770082/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: