15.4.13

Έκλεισε η συμφωνία με την Ελλάδα, λέει η Tρόικα - Πολ Τόμσεν: Του χρόνου τα πράγματα θα είναι καλύτερα

Επίσημη ανακοίνωση εεξέδωσαν από κοινού η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ επισημαίνοντας πως η Tρόικα κατέληξε σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, έπειτα από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων των τελευταίων εβδομάδων.

Την επίτευξη συμφωνίας με την Tρόικα, επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στο συνέδριο του Εconomist. «Έχουμε συμφωνία με την Τρόικα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αυτή την ώρα ο κ. Στουρνάρας έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Tρόικας από την πλευρά του ΔΝΤ κ.Πολ Τόμσεν με τον οποίο θα συναντηθεί και στο υπ. Οικονομικών στις 12 μ.μ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε τεχνικό επίπεδο έχουν κλείσει όλα τα θέματα και μένουν κάποιες τυπικές λεπτομεριες οι οποίες θα κλείσουν στη συνάντηση Στουρνάρα-Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη. «Η Ευρωζώνη δεν πρέπει να μείνει αδρανής. Βασική προϋπόθεση είναι η υλοποίηση μιας τραπεζικής ένωσης το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=271732

Στο βήμα του συνεδρίου του Economist βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος επιβεβαίωσε τη συμφωνία της Τρόικας με την κυβέρνηση για τις τρέχουσες συζητήσεις που αφορούσαν στην επανεξέταση του προγράμματος.

«Αυτό θα ανοίξει δρόμους για περαιτέρω βήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Τρόικας από την πλευρά του ΔΝΤ.

«Η Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση», σημείωσε, ενώ για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο είπε από το βήμα του συνεδρίου:«Δεν έχουν υπάρξει αναγκαστικές απολύσεις στο δημόσιο. Πρέπει να εξισορροπήσουμε αυτό που συμβαίνει στο δημόσιο με αυτό που συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα. Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν, η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό και λαμβάνει μέτρα».

Ο Πολ Τόμσεν εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι καλύτερος για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους και θα πετύχει σύντομα πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=271742

No comments: