17.4.13

Εντονες πιέσεις στην Wall λόγω Q1 και φημών για επικείμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γερμανίας - Νέο χαμηλό το 2013 για το αργό - Ευρώπη: Έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο του 2013 ο Stoxx 600 - Κάτω από τα 400 δολ. η μετοχή της Apple για πρώτη φορά από το 2011

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις στατιστικές ενδείξεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και την ροή αποτελεσμάτων μεγάλων εισηγμένων ΗΠΑ και Ευρώπης.

Η ανίχνευση επικίνδυνων ουσιών σε επιστολή προς τον Αμερικανό Πρόεδρο που αποκάλυψε το FBI, καθώς και η φήμη για επικείμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης της Γερμανίας -αν και θεωρείται ακραία υπερβολική- επηρεάζουν ακόμη πιο αρνητικά τις συναλλαγές.

Οι τεχνολογικές μετοχές πιέζονται έντονα στην Wall Street, καθώς η Yahoo δεν πέτυχε τους στόχους πωλήσεων στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου και οι αναλυτές προβλέπουν απογοητευτικά αποτελέσματα από την Apple την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,95% στις 14.616 μονάδες, ο S&P κινείται 1,5% χαμηλότερα στις 1.551 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 1,8% στις 3.205 μονάδες.

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την έκθεση Beige Book της Federal Reserve που περιέχει τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Αρκετά στελέχη της Fed θα παραθέσουν σήμερα ομιλίες σε ποικίλες εκδηλώσεις, προσφέροντας ενδεχομένως ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική.

Από το μέτωπο των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων Q1, η μετοχή της Bank of America υποχωρεί καθώς η κερδοφορία της δεν ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις.

Η Mattel Inc.ανακοίνωσε θεαματική αύξηση κερδών χάρη στις πωλήσεις της κούκλας American Girl. 

Η Abbott Labs και η Quest Diagnostics θα κοινοποιήσουν τα αποτελέσματά τους κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ενώ η EBay μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Μετά την χειρότερη πτώση ενός έτους στην συνεδρίαση της Δευτέρας, η Wall Street ανέκαμψε στην χθεσινή συνεδρίαση αντλώντας στήριξη από καλά Q1 και ευνοϊκά στατιστικά.

Η μερική ανάκαμψη του χρυσού στην χθεσινή συνεδρίαση (+26 δολάρια) βοήθησε επίσης την επενδυτική ψυχολογία. Το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου κινείται σήμερα σταθεροποιητικά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί επίσης, παρά την ανακοίνωση μεγάλης πτώσης στα αμερικανικά αποθέματα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις ελαφρώς ανοδικά αλλά «γύρισαν» πτωτικά από νωρίς το μεσημέρι. Απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου από κολοσσούς όπως η βρετανική αλυσίδα λιανικού εμπορίου Tesco καθώς και η φήμη για επικείμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γερμανίας παρατέθηκαν ως εξηγήσεις για την πτώση.

O δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,96% στις 6.244 μονάδες, ο DAX διολίσθησε 2,34% στις 7.503 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 2,35% χαμηλότερα στις 3.599 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 διολίσθησε 1,5% κι έκλεισε στις 283,73 μονάδες που είναι το χαμηλότερο επίπεδο της φετινής χρονιάς.

http://www.euro2day.gr/markets/usa/140/articles/771713/ArticleMarketsUsaEurope.aspx

No comments: