4.4.13

Alpha: Στα 55 λεπτά περίπου θα προσφερθούν οι νέες μετοχές, λέει η Citi

Σε τιμή 50% του σταθμισμένου μ.ο. 50 ημερών, που στην παρούσα φάση εκτιμάται στο 1,1 ευρώ, αναμένεται να προσφερθούν οι νέες μετοχές της Alpha Bank, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Citigroup. Υπ' αυτό το δεδομένο σήμερα η τιμή θα διαμορφωνόταν στα 55 λεπτά.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του επενδυτικού οίκου τα 4,6 δισ ευρώ των κεφαλαιακών αναγκών της Alpha θα καλυφθούν από έκδοση δικαιωμάτων και όχι με CoCos. Σύμφωνα με την ίδια αυτό θα σημάνει την έκδοση 8,5 δισ νέων μετοχών.
Στην έκθεση, οι αναλυτές της επενδυτικής δίδουν σύσταση "ουδέτερη" για τη μετοχή της Alpha, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως δεν δίδουν τιμή στόχο λόγω του αβέβαιου μακροοικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με τη Citi η τράπεζα θα σταματήσει να είναι ζημιογόνα το 2015 κυρίως μέσα απ' τη βελτίωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων, το χαμηλότερο κόστος απ' τις συνέργειες που αναπτύσσονται με την Εμπορική.
Συγκεκριμένα περιμένει  ότι τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα -0,19 ευρώ ανά μετοχή το 2013, στα -0,07 ευρώ το 2014 και στα 0,01 ευρώ το 2015.

http://www.newmoney.gr/article/7947/alpha-sta-55-lepta-peripoy-tha-prosferthoyn-oi-nees-metohes-leei-i-citi

No comments: