3.4.13

Της προανακριτικής το κάγκελο

Του Λάκη Μπέλλου  pamelouketo/twitter.com

Νέα κωμωδία σύσκεψης αρχηγών απόψε. Αν έχετε προσέξει, μαζεύονται όταν έχει αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Κλασικά πράγματα, πιτόγυρα, σούσι, μπίρα, στοίχημα και ενδιάμεσα κουβεντούλα πού θα πληρωθεί το χαράτσι.

Είναι μόλις η 23η σύσκεψη αρχηγών για τον τρόπο που θα πληρωθεί αυτή η τακτική έκτακτη εισφορά. Μιλάμε για διάνοιες. Να ζητήσουν τη βοήθεια του κοινού.

Φυσικά όλα τα λεφτά είναι η έξοδος από το Μαξίμου των Κουβέλη-Βενιζέλου. Με αυτή τη σειρά πάντα. Είναι οι στιγμές για τις οποίες ζει ο Κουβέλης. Το βλέπεις στο πρόσωπό του. Τις χαίρεται και τις απολαμβάνει. Για τα 5 λεπτά δημοσιότητας κάθεται 5 ώρες στον καθρέφτη να φτιάξει τις σκάλες στα  μαλλιά του.

Ο Βενιζέλος περιμένει στην κουζίνα να τελειώσει ο Φώτης και ορμάει. Συνήθως αρχίζει στο 10ο λεπτό των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ και τελειώνει δέκα λεπτά μετά τη λήξη τον πρόλογο

Αν είμαστε τυχεροί έχουμε γκεστ εμφάνιση Σίμου Κεδίκογλου και μια ξεκάρφωτη ερώτηση της Μαρίας Σπυράκη.

Ο Σαμαράς δεν εμφανίζεται. Ετσι είναι οι σταρ. Ετοιμάζει πάντως διάγγελμα. Και επειδή θέλει να μας πει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, το διάγγελμα θα γίνει μέσω Skype.

Θετικά τα πρώτα τεστ για πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη. Μιλάμε για θάλασσες και ποτάμια πετρελαίου. Με το ζόρι βρέθηκε μια νεροκηλίδα.

Πουλάνε και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι πινακίου φακής. Διατηρείται μόνο για τους εργαζομένους το επίδομα πλυσίματος χεριών. Και μετονομάζεται σε ΠΛΥΝΟΣΕ.

Τα άσχημα νέα για την ανεργία τα μάθατε. Αυξήθηκε μόνο 0,4% τον Δεκέμβριο και με το ζόρι φτάνουμε το 26,4% ετησίως. Πρώτοι βέβαια στην Ευρώπη, αλλά νιώθουμε την ανάσα της Ισπανίας.

Θα αρχίσουμε να αμφιβάλλουμε για τις ικανότητες του πρωθυπουργού, που είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες ότι αναλαμβάνει προσωπικά τον πόλεμο κατά της ανεργίας. Ούτε 30% δεν την έχει φτάσει.

Περνάμε στον επόμενο λαϊκισμό. Ρωτάμε τον πρόεδρο της Βουλής και συν-βάζελο Μεϊμαράκη πόσο έχουν στοιχίσει μέχρι τώρα οι αποζημιώσεις των μελών της τόσο φαιδρής προανακριτικής επιτροπής; Θέλουμε νούμερα για τα νούμερα.

Βέβαια οι συνεδριάσεις είναι μαραθώνιες. Ομως δεν έχουμε δει τίποτα μέχρι τώρα, αφού έχουμε εξέταση – ανάκριση Βενιζέλου ο οποίος θα απαντάει με ερωτήσεις στις χιλιάδες ερωτήσεις της Κωνσταντοπούλου.

Να σηκωθούμε επιτέλους από τους καναπέδες. Να βγούμε στους δρόμους. Να πάμε στο Σύνταγμα. Να βουλιάξει η πλατεία. Να διαμαρτυρηθούμε και να εξοργιστούμε. Λαός και ΜΑΤ μαζί. Ακόμα και να τα σπάσουμε. Μοναδικό αίτημά μας, να μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι της Βουλής οι συνεδριάσεις της κωμικής, σπαρταριστής, γελοίας, εξοργιστικής, μοναδικής, υπέροχης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Γιατί μας στερείτε το θέαμα; Λάιβ όλα!

http://www.efsyn.gr/?p=36551

No comments: