21.4.13

Telegraph:Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας

Δημοσίευμα της Βρετανικής Telegraph, με τίτλο «Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας», κάνει εκτενή αναφορά στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αξιοποιήσει δημόσια περιουσία, αναζητώντας επενδυτές για εκτάσεις-φιλέτα.
Η συντάκτρια Χάριετ Αλεξάντερ, γράφει χαρακτηριστικά: «από παρθένες παραλίες, παλάτια, ολόκληρα νησιά ακόμη και την Πρεσβεία της στο Λονδίνο, μια χώρα σε κρίση, η Ελλάδα πουλά τα περιουσιακά της στοιχεία».
Περιγράφει τα μαγευτικά τοπία που συναντά στην διαδρομή προς το γκολφ στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, το οποίο είναι προς πώληση, ενώ έχει στο πλάι της τον κάτοικο Γεώργιο Γεώργα, ο οποίος της αναφέρει: «Είμαστε σαν χρεοκοπημένη νοικοκυρά που αναγκάζεται να πουλήσει τα ασημικά για να σώσει την οικογένεια. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή».
Βασιλικά ανάκτορα, μαρίνες, θερμά λουτρά, χειμερινά θέρετρα, ολόκληρα νησιά, πάνω από 70.000 ακίνητα και εκτάσεις είναι στη διάθεση αγοραστών, αναφέρει η Αλεξάντερ, κάνοντας λόγο για την συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα για την δόση του Μαρτίου (2,8 δισ. ευρώ). Ωστόσο, η «ιδιωτικοποίηση αποτελεί προϋπόθεση για τη λήψη των κεφαλαίων διάσωσης», γράφει η συντάκτρια.
Τονίζει, μάλιστα, πως η Ρόδος είναι μοναδική καθώς περίπου το 1/3 των εκτάσεων ανήκει στο Δημόσιο, εντούτοις, αυτό δεν έχει αποτρέψει τους «επιθεωρητές από την Αθήνα ξεχύνονται σε όλη τη χώρα για να δουν τι άλλο θα μπορούσαν να δημοπρατήσουν».

http://www.newmoney.gr/article/9474/telegraph-i-ellada-poylaei-palatia-parthenes-paralies-kai-oloklira-nisia

No comments: