21.2.13

Διχασμένη η ΒοΕ για την ποσοτική χαλάρωση

Διχασμένη ήταν η Τράπεζα της Αγγλίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση στις αρχές του μήνα ως προς το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης καθώς αρκετά φαίνεται πως είναι τελικά τα στελέχη της που ζητούν επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Στην τελευταία συνεδρίαση, η ΒοΕ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,5% και ανέπαφο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στα 375 δισ. στερλίνες. Όπως δείχνουν όμως, τα πρακτικά που κοινοποιήθηκαν σήμερα (Τετάρτη) η απόφαση ελήφθη με 6 ψήφους υπέρ και τρεις ψήφους κατά.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της ΒοΕ Mervyn King, ο εκτελεστικός διευθυντής αγορών Paul Fisher και ο David Miles που είναι μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής ζήτησαν επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στα 400 δισ. στερλίνες.

Τους τελευταίους μήνες μόνο ο Miles ζητούσε επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάσταση απόψεων στην ΒοΕ από το καλοκαίρι του 2012 και επισημαίνουν ότι ενδέχεται να αποτελεί προάγγελο εξελίξεων στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής της Βρετανίας.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/758859/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: