19.2.13

Πλωτό νοσοκομείο για τα νησιά του Αιγαίου «ετοιμάζει» η Τουρκία

Τη ναυπήγηση ενός πλωτού νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου σχεδιάζει η Τουρκία, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

«Κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου» ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Γιώργος Πατούλης υποστήριξε ότι η μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη είναι ανύπαρκτη από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Για άλλη μία φορά δίνουμε στους γείτονές μας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση» είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση.

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5001862/plwto-nosokomeio-gia-ta-nhsia-toy-aigaioy-etoimazei-h-toyrkia/

No comments: