19.2.13

Η συνεργάτις του κ. Διώτη δηλώνει ότι δεν διέγραψε το στικάκι

Αρνήθηκε ότι διέγραψε το USB με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ που της είχε δώσει ο κ. Ιωάννης Διώτης η δικηγόρος και συνεργάτις του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γαλάτεια Μανέ, σε συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων. Σημειώνεται ότι ο κ. Διώτης, ο οποίος επίσης κλήθηκε εκ νέου από τους εισαγγελείς, είχε αναφέρει στο υπόμνημά του ότι ζήτησε τη βοήθεια της συνεργάτιδός του για να αντιγράψει και εν συνεχεία να διαγράψει «στικάκι» που του είχε δώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο, η κ. Μανέ στο δικό της υπόμνημα τονίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξής: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι εγώ ουδέποτε διέγραψα οιοδήποτε USB και επίσης ότι ουδέποτε είδα να γίνεται ενώπιόν μου κάποια τέτοια διαγραφή». Πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Διώτης να της ζήτησε οδηγίες για τη διαγραφή του, λέγοντας ότι «δεν θυμάται».
Από την πλευρά του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ για πρώτη φορά δεν απέκλεισε να έδωσε το «στικάκι» στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο την ημέρα της αντιγραφής του, δηλαδή την 8η Ιουλίου του 2011. «Η εικόνα που έχω είναι ότι η συνάντηση έγινε τέλος Ιουλίου - αρχές Αυγούστου 2011. Δεν αποκλείω, ωστόσο, να έγινε και νωρίτερα, ακόμη και τη συγκεκριμένη ημερομηνία 8-7-2011, δεδομένου ότι η συνάντηση αυτή έγινε εκτάκτως και απρογραμμάτιστα», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μανέ και οι οικονομικοί εισαγγελείς μετέβησαν πρόσφατα στο πρώην γραφείο του κ. Διώτη, εντόπισαν τον φορητό υπολογιστή, που σύμφωνα με τη μαρτυρία της δικηγόρου, είχε αντιγράψει το περιεχόμενο του USB και έναν ακόμη υπολογιστή γραφείου, τους οποίους και κατάσχεσαν.
Το Κέντρο Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας αναμένει απαντήσεις από συνολικά πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές του υπ. Οικονομικών και του ΣΔΟΕ που χρησιμοποιήθηκαν για να ανοιχθεί η λίστα Λαγκάρντ, για να εντοπιστεί το πρόσωπο που αλλοίωσε τη λίστα. Οι άνδρες των εγκληματολογικών εργαστηρίων «ξετινάζουν» τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχεθηκαν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, προσπαθώντας να εντοπίσουν «ίχνη» του δράστη.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_19/02/2013_511812

No comments: