20.2.13

Παραιτήθηκε η βουλγαρική κυβέρνηση

Την παραίτησή της κυβέρνησής του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας μετά τις διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα για τα μέτρα λιτότητας.
Είχε προηγηθεί η παραίτηση του αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, τη Δευτέρα, έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε ότι παραιτούνται όλα τα μέλη της κυβέρνησής του.
«Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε μία κυβέρνηση υπό την οποία η αστυνομία χτυπά τον κόσμο», δήλωσε ο Μπορίσοφ ανακοινώνοντας την παραίτησή του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν θα επισπευθούν οι προγραμματισμένες για τον Ιούλιο βουλευτικές εκλογές στη χώρα.
Χιλιάδες Βούλγαροι βγήκαν στους δρόμους στη Σόφια, τη Φιλιππούπολη, τη Βάρνα και αλλες πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τα μέτρα λιτότητας και την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, ζητώντας την παραίτηση Μπορίσοφ. 
Τη Δευτέρα σε συγκρούσεις με την αστυνομία οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των δυνάμεων ασφαλείας και του κτηρίου της Βουλής, στο κέντρο της Σόφιας, ενώ μπλόκαραν πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

http://www.naftemporiki.gr/story/613815

________________________________________________

δεν είναι πολιτικοί αυτοί...
ο σωστός πολιτικός δεν παραιτείται ποτέ!
δεν βλέπουν ελληνικά κανάλια;;;



No comments: