21.2.13

Να μην ψηφίσουν Μπερλουσκόνι κάλεσε του Ιταλούς ο Σουλτς

Ο γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τον οποίο κάποτε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνέκρινε με φύλακα σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, κάλεσε τους Ιταλούς να μην ψηφίσουν στις εκλογές τον μεγιστάνα των ΜΜΕ.
Ο Μάρτιν Σουλτς έρχεται να προστεθεί στη λίστα των γερμανών πολιτικών που έχουν εκφράσει ανησυχία για μία πιθανή επιστροφή του κ. Μπερλουσκόνι στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας - κυρίως λόγω των φόβων ότι θα αναχαιτίσει τη διαδικασία εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που έχει βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ευρωζώνη.
«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει ήδη οδηγήσει την Ιταλία σε μία οξεία οικονομική πτώση με (την) ανεύθυνη συμπεριφορά (του) στην κυβέρνηση και τις προσωπικές του περιπέτειες», δήλωσε ο Σουλτς στη γερμανική εφημερίδα Bild.
Ο κ. Μπερλουσκόνι έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή και είναι υπόδικος για σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικη πόρνη.
Σε σχόλιά του, τα οποία δεν δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα, αλλά εστάλησαν υπό τη μορφή προδημοσίευσης, ο κ. Σουλτς καλεί τους Ιταλούς να ψηφίσουν για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
«Πολλά διακυβεύονται στις επερχόμενες εκλογές, μεταξύ των οποίων το να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί η εμπιστοσύνη την οποία εδραίωσε ως πρωθυπουργός ο Μάριο Μόντι. Είμαι σίγουρος ότι οι ιταλοί ψηφοφόροι θα πάρουν τη σωστή απόφαση για τη χώρα τους».
Οι σχέσεις του σοσιαλδημοκράτη κ. Σουλτς και του κ. Μπερλουσκόνι είναι τεταμένες.
Το 2003, ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε δηλώσει ότι θα πρότεινε τον κ. Σουλτς, ο οποίος είχε ασκήσει κριτική στην πολιτική του, για τον ρόλο ενός «κάπο» ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης σε κινηματογραφική ταινία.
«Kάπο» ονομαζόταν ο κρατούμενος στο στρατόπεδο που είχε προνόμια επειδή επιτηρούσε τους υπόλοιπους κρατούμενους.
Στη συνέχεια, ο κ. Μπερλουσκόνι ανασκεύασε τα σχόλιά του λέγοντας ότι ειρωνευόταν κι ότι αναφερόταν σε μία κωμική τηλεοπτική σειρά.

http://www.naftemporiki.gr/story/614826

No comments: