21.2.13

Commerzbank: Πώληση καλυμμένων ομολόγων με δάνεια ΜμΕ – Αντιδράσεις από Pimco, BlackRock

Στην πώληση των πρώτων καλυμμένων ομολόγων της Ευρώπης, προχώρησε η γερμανική τράπεζα Commerzbank AG, με κάλυψη σε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντί να επιλέξει την πιο ασφαλή κάλυψη των χρεογράφων του δημοσίου ή του real estate, τα οποία χρησιμοποιούνται παραδοσιακά από την αγορά.
Η κίνηση αυτή της γερμανικής τράπεζας, προκάλεσε την αντίδραση των επενδυτών, σύμφωνα με το Bloomberg.
H BlackRock δήλωσε ότι η χρήση των δανείων ΜμΕ επιχειρήσεων (SME) στην κάλυψη των ομολόγων ενέχει τον κίνδυνο υποβάθμισης. Από την πλευρά της η Pimco ανέφερε ότι τα χρεόγραφα ενδεχομένως και να μην περιληφθούν σε δείκτες αναφοράς.
Την ώρα που οι επενδυτές εκφράζουν τις αμφιβολίες τους,  οι τράπεζες είναι πρόθυμες σχετικά με τα εν λόγω χρεόγραφα, καθώς βρίσκονται σε αναζήτηση νέου χρέους ώστε να τιτλοποιήσουν σε καλυμμένα ομόλογα, μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων στην Ευρώπη.
«Η Commerzbank θα επιτύχει καλή συμφωνία», σχολιάζει ο Richard Kremmish, αναλυτής της Credit Suisse ,  ενώ προβλέπει ότι ανάλογες συμφωνίες μπορεί να ακολουθήσουν σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία.
Group AG i
Η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, προχώρησε στην έκδοση 5ετών ομολόγων, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με συμβούλου έκδοσης της. Barclays Plc, Credit Agricole SA and UniCredit SpA.

http://www.bankingnews.gr/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97/item/79649-commerzbank-%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%E2%80%93-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-pimco-blackrock

No comments: