18.2.13

Πτώχευσε το μεγαλύτερο μηνιαίο περιοδικό στον κόσμο

Το αμερικανικό περιοδικό Reader's Digest κήρυξε πτώχευση για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ο εκδοτικός οίκος RDA Holding, στον οποίο ανήκει, εξήγγειλε την εφαρμογή ενός σχεδίου εξυγίανσης και ζήτησε παράλληλα την υπαγωγή του εντύπου στο άρθρο προστασίας από τις απαιτήσεις των δανειστών.

Στην αίτηση προς τις αμερικανικές Αρχές αναφέρονται συνολικές ζημιές ύψους 1,18 δισ. δολαρίων έναντι αξίας 1,12 δισ. ευρώ των ιδιόκτητων ακινήτων. Η επιχείρηση σχεδιάζει να εκδώσει χρεώγραφα 464 εκατ. δολαρίων και να τα μετατρέψει σε εταιρικά μερίδια, με στόχο τον δραστικό περιορισμό του χρέους και την εξυγίανσή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκδοτών του, το Reader's Digest παραμένει το μηνιαίο περιοδικό με την υψηλότερη κυκλοφορία στον κόσμο, κυκλοφορεί σε 21 διαφορετικές γλώσσες και πωλείται σε 49 χώρες. Η μηνιαία αναγνωσιμότητα του περιοδικού φτάνει τα 100 εκατ. αναγνώστες σε όλον τον κόσμο, όμως η έντυπη έκδοση φθίνει απέναντι στην ψηφιακή. Ο πρόεδρος του εκδοτικού οίκου, Ρόμπερτ Γκουθ, ανέφερε στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, ότι τον Δεκέμβριο του 2012 πουλήθηκαν περισσότερες ψηφιακές εκδόσεις του Reader's Digest απ΄ ό,τι έντυπα τεύχη.

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5001880/ptwxeyse-to-megalytero-mhniaio-periodiko-ston-kosmo/

No comments: