5.2.13

Ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της ελληνικής διατροφής (η κλασσική ελληνική αποτυχία)

Η προοπτική να υπάρξει επιστημονικός διαχωρισμός μεταξύ μεσογειακής και ελληνικής διατροφής, εξετάστηκε στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, είναι μέσα από το διαχωρισμό αυτό να προκύψει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ελληνικής διατροφής, η οποία έχει ποικιλία, τοπικά χαρακτηριστικά και πολλαπλασιαστικό όφελος εφόσον συνδέει τις τοπικές κοινωνίες με έθιμα και παραδόσεις.
Η προσπάθεια έχει πιλοτικό χαρακτήρα και αναμένεται να προσφέρει υπηρεσίες στον τουρισμό, του οποίου η αναβάθμιση «αποτελεί εθνική προτεραιότητα».

http://www.naftemporiki.gr/story/602532

________________________________________________

πραγματικά αναρωτιέμαι εάν τα κάνουν επίτηδες
100 που ζουν στην Ελλάδα να ρωτούσαν τη διαφορά μεταξύ ελληνικής και μεσογειακής διατροφής θα σου έλεγαν ότι είναι το ίδιο ΚΑΙ οι 100

ΓΙΑΤΙ πρέπει να μειώνουμε τους ορίζοντές μας; Είμαστε ΤΟΣΟ μεγάλοι;

αντί να ισχυριστούμε -όπως κάνουν οι Τούρκοι απέναντι - ότι η ελληνική ΕΙΝΑΙ η μεσογειακή διατροφή, εμείς πάμε να ..αναδείξουμε την ..ελληνική...

ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ακριβώς; το μίγμα;

φαντάζομαι το αποτέλεσμα: η ελληνική και η μεσογειακή διατροφή είναι δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα και βέβαια η μεσογειακή διατροφή είναι προτιμητέα

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΑΝ
(και στον ιδιωτικό τομέα απευθύνομαι, ΑΥΤΟΙ χρησιμοποιούν μάγειρες και περιμένουν όσους παίρνει η σχολή της Αναβύσσου...)



 

No comments: