21.2.13

Αρνητικοί σε παράταση στόχων Γαλλίας οι εταίροι

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τάχθηκαν την Τετάρτη κατά της παράτασης των δημοσιονομικών στόχων για τη Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν ένα πλήγμα για την αξιοπιστία της ευρωζώνης.

Υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης έχουν ήδη αναγνωρίσει ότι πιθανότατα δεν θα επιτύχει το στόχο για το έλλειμμα 3% το 2013.

"Θα ήταν εξαιρετικά επιζήμιο για την αξιοπιστία της ΕΕ" ανέφερε ο Harald Waiglein, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας. "H Γαλλία μπορεί να είναι λίγο πιο φιλόδοξη", πρόσθεσε, λέγοντας ότι "κινδυνεύουμε να δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε χαλαροί".
Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Peter Kazimir, υποστήριξε ότι η παραχώρηση περισσότερου χρόνου στη Γαλλία "δεν είναι καλή ιδέα".

"Η Γερμανία και η Γαλλία είναι οι νονοί της Ευρώπης" σημείωσε ο κ. Kazimir.

"Οι ονομαστικοί στόχοι για το έλλειμμα είναι πολύ σημαντικοί, ειδικά για τους ξένους επενδυτές. Το παρατηρούμε όταν πηγαίνουμε στα road shows στην Ιαπωνία και αλλού. Αυτό φορά την ψυχολογία. Και ακόμα βιώνουμε καιρούς όπου είναι εξαιρετικά δύσκολοι για χώρες όπως η Σλοβακία" πρόσθεσε.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/759034/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: