20.2.13

Δύο φρεγάτες και τέσσερα αεροσκάφη νοικιάζει η Ελλάδα από τη Γαλλία

Την ενοικίαση δύο φρεγατών και τεσσάρων αεροσκαφών  παρακολούθησης ζήτησε από τη Γαλλία η ελληνική κυβέρνηση, για την ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του μία μέρα μετά την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, δεν παραμελούμε την αμυντική θωράκιση της χώρας και αναζητούμε λύσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στο πλαίσιο αυτό, προτείναμε στους Γάλλους  να μας ενοικιάσουν δύο φρεγάτες και τέσσερα αεροσκάφη παρακολούθησης και η πρότασή μας αυτή συζητείται.
«Είναι κάτι που τέθηκε από εμάς», διευκρίνισε ο κ. Κεδίκογλου, «γιατί πρέπει να φροντίσουμε την αμυντική μας θωράκιση» και «να εξασφαλίσουμε ότι στο Αιγαίο θα είναι ήρεμα τα νερά».
Ερωτηθείς αν η ενοικίαση αυτή συνδυάζεται και με τη διερεύνηση κοιτασμάτων στην ελληνική ΑΟΖ, ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά. Θα μπορούσε να συνδυαστεί, είπε, «μόνον υπό την έννοια ότι οι έρευνες θα γίνουν αποτελεσματικότερα, γρηγορότερα, όταν υπάρχει μία ήρεμη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο».

http://www.naftemporiki.gr/story/614284

__________________________________________

δεν πίστευα ότι μπορεί να ισχύει, αποτελεί κορυφαία ένδειξη υποτέλειας...

leasing: τι μπορεί να σημαίνει; ότι θα εκταμιεύονται τα χρήματα από το λογαριασμό του χρέους; ή, εάν δεν πληρωθεί το μίσθωμα, θα το καθαρίσουμε και θα το ..επιστρέψουμε;
γίνονται leasing τα πολεμικά;;;;

πάντως αναγνωρίζω τη προσπάθεια να ..μειωθεί το χρέος!
αυτό πράγματι αποτελεί μια ..νέα(!) ιδέα για κράτη!
μπράβο σε όποιον το σκέφτηκε!!!
η ..δημιουργική λογιστική πλέον θα γίνεται και με σφραγίδα τρόικας και Eurostat!!!!!
και είναι και ..δίκαιο: δε θα πουλάμε νησιά, θα τα ..μισθώνουμε για 99 χρόνια και δεν θα αγοράζουμε όπλα, θα τα ..μισθώνουμε!!!

υ.γ. διαβάζουμε ότι οι Γάλλοι ..θέλουν ΔΕΗ, φυσικό αέριο, ύδρευση, Ιππόδρομο, μαρίνες  
δε φτάνει που θα αγοράσουν κότες, πρέπει να ..αγοράσουμε και όπλα;;;
κλάμα....
πληρώνουμε όμως ξανά το κούρεμα και την ανακεφαλαιοποίηση...






No comments: