6.2.13

Guardian : Η Χρυσή Αυγή επεκτείνεται από την Ελλάδα στη Γερμανία

Σε συνέχεια του χθεσινού δημοσιεύματος της «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι τμήμα του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη Νυρεμβέργη. Ωστόσο, ο Guardian προσθέτει ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι να στρατολογήσει έλληνες ομογενείς και, κυρίως, όσους φθάνουν στη Γερμανία προς αναζήτηση εργασίας. Επιπλέον, «φιλοξενεί» δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη για μεγάλο αριθμό ελλήνων εθνικιστών στη χώρα αυτή, που δικαιολογούν την ύπαρξη τοπικής οργάνωσης.

«Γερμανοί και έλληνες ακροδεξιοί έχουν στενές επαφές προκειμένου να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην Ευρώπη, αναφέρουν γερμανοί αξιωματούχοι» γράφει ο Guardian.

Μέλη του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής εκτιμάται ότι έχουν στήσει «πυρήνα» στη Νυρεμβέργη με σκοπό να στρατολογήσουν νεαρούς έλληνες που φθάνουν στη Γερμανία για να βρουν δουλειά, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα.

Οι οργανώσεις των ομογενών που ζούν στη Γερμανία έχουν καταδικάσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής, σημειώνει η εφημερίδα ενώ το γραφείο για την προστασία του Συντάγματος στη Βαυαρία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις».

Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της διέψευσε χθες ότι υπάρχει τέτοιος «πυρήνας» στη Νυρεμβέργη, ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο Guardian ο βουλευτής της Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε ότι υπάρχει τέτοια οργάνωση στη Γερμανία, «καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός ελλήνων εθνικιστών σε αυτή τη χώρα και η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να σχηματίσει εκεί τοπική οργάνωση».

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4789004

No comments: