19.2.13

Ισπανία: Νέο κανόνι στο real estate - Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Reyal Urbis

Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας κατέθεσε την Τρίτη ισπανική εταιρεία real estate Reyal Urbis, μετά την αποτυχία να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος με τους δανειστές.

Η Reyal Urbis, η οποία τον Ιούνιο του 2012 αποτιμούσε το χαρτοφυλάκιο της στα 4,2 δισ. ευρώ, ανέφερε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αίτηση χρεοκοπίας θα κατευθυνθεί στα δικαστήρια και θα κριθεί από την ισπανική δικαιοσύνη.

Η διαδικασία θα καταλήξει είτε σε μια απόφαση για την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας είτε σε ένα σχέδιο για την διάσωση της.

Πηγές από τους πιστωτές της Reyal Urbis υποστήριξαν πως το γεγονός ότι τα στοιχεία ενεργητικού της εταιρείας αποτιμούνται χαμηλότερα από τα χρέη της, δεν αποτελεί θετικό οιωνό για το μέλλον της.

Στο τέλος του 2011, η Reyal Urbis είχε στην ιδιοκτησία της περίπου 888 κατοικίες, μαζί με 8 εκατ. τετραγωνικά μέτρα γης.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/758739/ArticleNewsWorld.aspx

Αίτημα προστασίας από τους πιστωτές θα υποβάλει η Reyal Urbis, ισπανική εταιρεία real estate που υπήρξε η αγαπημένη της χρηματιστηριακής αγοράς στη διάρκεια της άνθισης της ισπανικής στεγαστικής αγοράς.

Η Reyal Urbis, που γεννήθηκε από τη συγχώνευση των Inmobiliaria Urbis και Construcciones Reyal μόλις ένα έτος πριν την κατάρρευση της αγοράς real estate της χώρας το 2008, εκφράζει σε ανακοίνωσή της την πεποίθηση πως όταν θα βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας θα καταφέρει να συνάψει συμφωνία με τους πιστωτές της.

Εάν αθετήσει ακόμη και ένα μέρος των πληρωμών χρέους υπό την ισπανική νομοθεσία, είναι πολύ πιθανό να χρεωθεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην επιχειρηματική ιστορία της Ισπανίας.

Η Reyal Urbis που ανήκει στο μεγιστάνα των κατασκευών Rafael Santamaria οφείλει 3,6 δισ. ευρώ σε μια ομάδα τραπεζών που περιλαμβάνει την SAREB, μια κρατικά ελεγχόμενη "bad bank" που συστάθηκε το περασμένο έτος για την εξαγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων real estate και άλλων παγίων από τις ισπανικές εμπορικές τράπεζες.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1733676

No comments: